- Publicat de: admin
- 22-06-2014, ora 15:13
- Sănătate
ALIMENTE DE SEZON CARE FAC MINUNI PENTRU SĂNĂTATE
Vara înseamnă prospeţime, vitamine şi multă energie, dar asta doar dacă te bucuri de legumele și fructele de sezon.
Citiți și: Majorare fără oprire la alimente: Cât mai rezistă buzunarele noastre?Pepenele galben
Cu un conţinut de 90% apă, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitamine A, B și C, magneziu, fosfor, calciu şi potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul atacului cardiac. De asemenea, are acţiune reglatoare asupra apetitului, precum şi efecte vitalizante puternice.
Citiți și: Data la care intră banii pe carduri! Vouchere de care beneficiază milioane de români!Dovleceii
Bogaţi în apă (aproape 95% din masa lor) şi conţinând din belşug fosfor, potasiu, carbon, magneziu, calciu, dar şi vitamine A, B, C şi E şi antioxidanţi carotenoizi, dovleceii contribuie la menţinerea sănătăţii ochilor, reduc riscul de infarct şi de accidente vasculare, au rol benefic în scăderea tensiunii arteriale, previn cancerul de colon şi, nu în ultimul rând, ne feresc de astm. Se recomandă copiilor, persoanelor aflate în convalescenţă, dar şi celor care au probleme cu greutatea.
Afinele
Unele dintre cele mai gustoase, dar şi sănătoase fructe de pădure, afinele se situează în topul produselor naturii cu o puternică acţiune antioxidantă. În plus, ele acţionează benefic asupra creierului, protejează inima şi întârzie instalarea diabetului la persoanele cu predispoziţie la această boală.
Conopida
Conopioda conţine numeroase vitamine şi este cunoscută pentru proprietăţile sale anticancerigene. Ajută la combaterea cancerului de plămâni ori prostată. Pe lângă faptul că protejează împotriva foarte multor tipuri de cancer, conopida are importante beneficii şi asupra sistemului cardiovascular. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)