930X122 MAIA

alimente

ALIMENTE DE SEZON CARE FAC MINUNI PENTRU SĂNĂTATE

Vara înseamnă prospeţime, vitamine şi multă energie, dar asta doar dacă te bucuri de legumele și fructele de sezon.

Citiți și: Aceste persoane pierd jumătate din banii de la stat!

Pepenele galben

Cu un conţinut de 90% apă, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitamine A, B și C, magneziu, fosfor, calciu şi potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul atacului cardiac. De asemenea, are acţiune reglatoare asupra apetitului, precum şi efecte vitalizante puternice.

Citiți și: Mărcile de alimente cel mai des falsificate. Cum facem diferența

Dovleceii

Bogaţi în apă (aproape 95% din masa lor) şi conţinând din belşug fosfor, potasiu, carbon, magneziu, calciu, dar şi vitamine A, B, C şi E şi antioxidanţi carotenoizi, dovleceii contribuie la menţinerea sănătăţii ochilor, reduc riscul de infarct şi de accidente vasculare, au rol benefic în scăderea tensiunii arteriale, previn cancerul de colon şi, nu în ultimul rând, ne feresc de astm. Se recomandă copiilor, persoanelor aflate în convalescenţă, dar şi celor care au probleme cu greutatea.

Afinele

Unele dintre cele mai gustoase, dar şi sănătoase fructe de pădure, afinele se situează în topul produselor naturii cu o puternică acţiune antioxidantă. În plus, ele acţionează benefic asupra creierului, protejează inima şi întârzie instalarea diabetului la persoanele cu predispoziţie la această boală.

Conopida

Conopioda conţine numeroase vitamine şi este cunoscută pentru proprietăţile sale anticancerigene. Ajută la combaterea cancerului de plămâni ori prostată. Pe lângă faptul că protejează împotriva foarte multor tipuri de cancer, conopida are importante beneficii şi asupra sistemului cardiovascular. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3