EcoMoto 930×122

cafea

CAFEA SAU CEAI?

Pentru mulți dintre noi cafeaua reprezintă un ,,medicament” miraculos, care alungă oboseala, durerile de cap și lipsa motivației. Însă cafeaua este mai degrabă o dependență decât o băutură și din acest motiv ceaiul e considerat mai sănătos. Alături de apă, ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, dar și cafeaua este extrem de populară.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Potrivit studiilor, cafeaua reduce riscul de apariție a Alzheimerului și a diabetului de tip 2. Are o concentrație mai mare de cofeină decât ceaiul, așa că poate ajuta pacienții cu astm datorită efectului său de relaxare a căile respiratorii. De asemenea, cafeaua pune umărul la ameliorarea migrenelor și este un bun leac împotriva mahmurelii. Conform specialiștilor, cafeaua nu cauzează probleme serioase de sănătate, însă nici nu are neapărat beneficii. Chiar și consumarea a șase cești sau mai mult cu cafea pe zi nu crește riscul de deces, dar nici nu ajută la prelungirea vieții.

Ceaiul verde, pe de altă parte, este plin de antioxidanți și are proprietăți anticancerigene. Potrivit National Cancer Institute, ceaiul conține polifenoli, antioxidanți care pot preveni cancerul. Deși efectul anticancerigen nu a fost studiat suficient de mult, ceaiul a reprezentat întotdeauna o băutură terapeutică sau medicinală. Cea mai mare cantitate de polifenoli o conține ceaiul cald. Temperatura optimă de fierbere este de circa 50 grade: este temperatura care dă senzație de fierbinte, dar care nu opărește și nici nu irită stomacul. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

Citiți și: Cât trebuie să plătiți pentru asigurarea medicală. Persoane vizate

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3