- Publicat de: admin
- 25-04-2014, ora 9:04
- Sănătate
CEAPA PREVINE INFARCTUL ȘI CREȘTE DENSITATEA OASELOR
Ceapa este bogată în sulf, responsabil pentru mirosul înţepător, și are numeroase beneficii pentru sănătate.
Citiți și: Tragedie: Șofer de autobuz decedat după un infarct la volan! Pasagerii, în stare de șocBeneficii cardiovasculare
Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice din ceapă prezintă proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii. Printre beneficiile consumului de ceapă se numără şi prevenirea infarctului, datorită conţinutului foarte mare de flavonoide.
Citiți și: Crunt: Un militar a pierit la doar 35 de ani! Soția lui murise când a născutBeneficii pentru sistemul osos
Studiile au arătat că includerea cepei în dieta de zi cu zi creşte densitatea oaselor şi poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu o scădere a densităţii osoase. S-a demonstrat, de asemenea, că femeile care au trecut de vârsta menopauzei au un risc mai mic de fractură de şold dacă includ ceapa în dieta lor zilnică. Densitatea osoasă a femeilor în vârstă care consumă ceapă zilnic este mult mai bună decât în cazul celor care consumă ceapă doar o dată pe lună sau mai rar. Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)