NOR CURIER 930X122

tratament covid-19

    CELE PATRU PRAGURI ALE BOLII COVID-19

    Cotidianul italian Il Giornale a publicat o serie de recomandări, în baza unui document medical în sunt descrise pragurile de evoluţie ale bolii COVID-19, precum şi indicaţii terapeutice pentru pacienţii aflaţi la domiciliu, scrie hotnews.ro.

    Citiți și: „Meniul” zilnic al pacienţilor COVID gravi, internaţi la ATI

    Au fost stabilite patru praguri, astfel:

    1. Infecția este considerată ușoară dacă pacientul are febră, dar nu are probleme cu respiraţia şi modificări radiologice.

    Citiți și: Pfizer pregăteşte pastila anti-COVID pentru tratamentul bolii la domiciliu

    2. Moderată, dacă pacientul prezintă modificări vizibile imagistic la plămâni și oxigenare a sângelui aproape de valorile pragului admis.

    3. Severă, dacă oxigenarea este sub prag, frecvența respiratorie este mare și se găsesc infiltrații pulmonare.

    4. Critică, dacă există insuficiență respiratorie, șoc septic sau insuficiență a mai multor organe.

    Paracetamolul rămâne un medicament de bază în gestionarea cazurilor uşoare de Covid-19, iar pacienţilor nu li se recomandă alte medicamente fără a consulta specialistul.

    Antibioticele trebuie evitate şi vor fi folosite doar în cazul în care apar şi infecţii bacteriene ale căilor respiratorii sau la plămâni.

    (Foto: descriptiv / Sursa: hotnews.ro)

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90