New Profesional Consult 930 x 122

tratament covid-19

Vitamina D, surpriză de proporţii în lupta împotriva coronavirusurilor

Vitamina D joacă pe post de atacant în meciul cu „Corona”. Studii efectuate pe pacienţi din Barcelona, internaţi în spitalul „Del Mar”, arată că administrarea vitaminei D3 ca supliment în tratament scade riscul de deces cu 60%.

Citiți și: „Meniul” zilnic al pacienţilor COVID gravi, internaţi la ATI

Oficialii din mai multe state au luat act de această descoperire pe care o consideră foarte importantă şi au solicitat introducerea vitaminei în linia de tratament imediat, scrie Mirror.

Totuşi, vitamina D nu trebuie luată după „ureche”. Există un plan de administrare. De pildă, în cadrul studiului, pacienții au primit cinci doze de vitamina D3 la intervale crescânde de două, patru, opt și 15 zile.

Citiți și: Pfizer pregăteşte pastila anti-COVID pentru tratamentul bolii la domiciliu

Despre Vitamina D

Vitamina D (ergocalciferol-D2, colecalciferol-D3, alfacalcidol) este o vitamină solubilă în grăsimi care ajută corpul să absoarbă calciu și fosfor. O cantitate potrivită de vitamina D, calciu și fosfor este importantă pentru a avea oase puternice.

Este utilizată pentru tratarea și prevenirea tulburărilor osoase (cum ar fi rahitismul). Vitamina D este produsă de organism atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Protecția solară, îmbrăcămintea de protecție, expunerea limitată la lumina soarelui, pielea închisă la culoare și vârsta pot împiedica obținerea suficientă de vitamina D din soare.

Vitamina D cu calciu este utilizată pentru a trata sau preveni osteoporoza.

Este, de asemenea, utilizată împreună cu alte medicamente pentru a trata nivelurile scăzute de calciu sau fosfat cauzate de anumite tulburări (cum ar fi hipoparatiroidismul, pseudohipoparatiroidismul, hipofosfatemia familială). Poate fi utilizată în afecțiunile renale pentru a menține nivelurile de calciu normale și pentru a permite creșterea osoasă normală.

Picăturile de vitamina D (sau alte suplimente) se administrează sugarilor alăptați, deoarece laptele matern are de obicei un nivel scăzut de vitamina D.

(Foto: descriptiv / Sursa: mirror.co.uk)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3