930×122 senatori-01 psd

tratament covid-19

APROAPE TOATE MEDICAMENTELE ÎMPOTRIVA COVID-19 SUNT APĂ DE PLOAIE

E de speriat, dar nu şi de mirare faptul că noul coronavirus face numeroase victime pe aproape toate segmentele de vârstă (mai puţin copii), iar anumite persoane nu au comorbidităţi asociate şi totuşi sunt răpuse de boală. Ei bine, acest fapt are şi o explicaţie: un studiu condus de Organizația Mondială a Sănătății indică faptul că medicamentul antiviral Remdesivir nu a ajutat pacienții spitalizați cu COVID-19 şi, prin urmare, nu a redus mortalitatea. În plus, şi alte medicamente folosite în prima linie de tratament s-au dovedit ineficiente. Acestea oricum nu erau destinate exclusiv pentru a combate virusul COVID-19, ci mergeau pe tratarea simptomelor specifice.

Citiți și: „Meniul” zilnic al pacienţilor COVID gravi, internaţi la ATI

Numeroase persoane au raportat efecte adverse ale acestor medicamente, inclusiv pentru Kaletra şi Plaquenil – utilizate şi la noi.

Conform celui mai recent studiu al OMS, un tratament complex care pare să dea rezultate include dexametazona. Şi acesta ar fi, din păcate, singurul despre care specialiştii spun că ar fi eficient.

Citiți și: Pfizer pregăteşte pastila anti-COVID pentru tratamentul bolii la domiciliu

Studiul OMS a implicat peste 11.000 de pacienți din 30 de țări. Aproximativ 2.750 au fost repartizați aleatoriu pentru a obține remdesivir. Restul au primit fie hidroxiclorochina, medicamentul antipaludic, interferonul de rapel al sistemului imunitar, combinatul antiviral lopinavir-ritonavir, fie doar îngrijiri obișnuite. Celelalte medicamente pentru COVID-19 au fost în mare parte excluse din studiile anterioare, dar nu și Remdesivir – scrie bzi.ro.

(Foto: descriptiv / Sursa: bzi.ro)

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90