Donaris 930 x 122

coronavirus

Primul medicament autorizat pentru tratamentul împotriva COVID-19

Primul medicament autorizat pentru tratamentul împotriva COVID-19 este o capsulă care se administrează pe cale orală. Aceasta a primit autorizare în cursul zilei de ieri, în Marea Britanie.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

În actuala fază, este destinată adulţilor şi recomandată mai cu seamă persoanelor vârstnice sau care prezintă alte afecţiuni care au potenţial de comorbiditate. Substanţa activă, molnupiravir, a fost produsă în laboratoarele companiei farmaceutice Merck, în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics.

Experții susţin că, dacă este autorizat la scară largă, medicamentul ar putea avea un potențial imens în combaterea pandemiei de coronavirus: pilulele sunt mai ușor de luat, fabricat și depozitat, făcându-le deosebit de utile în țările cu venituri mici sau medii, cu infrastructură mai slabă și provizii limitate de vaccinuri, se precizează în publicaţia Washington Post.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Vom continua să ne mișcăm atât cu rigurozitate, cât și cu urgență pentru a aduce molnupiravir pacienților din întreaga lume cât mai repede posibil”, a spus președintele Merck, Robert M. Davis, într-un comunicat preluat de publicaţia americană.

În studiile clinice, tratamentul a redus spitalizările și decesele cu aproape jumătate în rândul pacienților adulți cu coronavirus diagnosticați cu o boală ușoară până la moderată, potrivit Merck.

În Marea Britanie, medicamentul va purta numele de Lagevrio. Autoritatea de reglementare a aprobat utilizarea tratamentului la persoanele care au peste 60 de ani sau care au cel puțin un alt factor care le expune riscului de a dezvolta Covid-19 în boli severe, cum ar fi obezitatea și bolile de inimă. Peste 50 de companii farmaceutice din întreaga lume s-au interesat despre acordul de licență pentru molnupiravir, a declarat joi Medicines Patent Pool.

Medicii şi experţii implicaţi în cercetare afirmă că iniţierea tratamentului cu molnupiravir trebuie făcută „cât mai curând posibil”, după un test pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

(Sursa: Washington Post)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90