930×122 CUMPANA 5

coronavirus

CJSU A ACTUALIZAT LISTA SPITALELOR DIN ARGEȘ CARE VOR PRIMI CAZURI DE COVID-19

Instituția Prefectului: „Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit astăzi în ședință. Astfel, prin hotărârea nr. 14 din 3 aprilie 2020, s-au luat mai multe decizii importante pentru organizarea sistemului sanitar din Argeș în lupta cu virusul COVID-19.

Citiți și: Suntem pe primul loc în Europa la șpaga dată în spitale!

Numărul unităților spitalicești din Argeș care vor primi pacienții suspectați sau confirmați cu coronavirus va crește progresiv, în funcție de necesități.

În hotărârea CJSU de azi (vineri) au fost stabilite următoarele unități sanitare care vor primi cazurile de COVID-19:

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

-Spitalul Orășenesc Mioveni, 2 corpuri de clădire (sediul vechi) – pentru adulți suspecți și confirmați;

-Spitalul Județean de Urgență Pitești, Secția Boli Infecțioase, în 2 pavilioane (separat de corpul central) – pentru adulți suspecți și confirmați și copii confirmați (cazuri ușoare și medii). Pentru cazurile grave Spitalul va face demersuri conform protocoalelor de transfer interclinic în vigoare;

-Spitalul Municipal Câmpulung, corp de clădire Boli Infecțioase – pentru adulți confirmați și Secția Pediatrie corp central – pentru copii suspecți;

-Spitalul Municipal Câmpulung, corpul central – pentru maternitate COVID-19 și asistare comorbidități acute la pacienții COVID-19;

-Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, corp de clădire pneumologie – pentru adulții suspecți;

-Spitalul de Pediatrie Pitești va asigura urgențele chirugicale pediatrice la pacienții COVID-19, precum și patologia infecțioasă pediatrică ce necesită spitalizare.

Deocamdată, spitalele de pneumoftiziologie Leordeni și Valea Iașului, precum și Spitalul ”Sfânta Maria” Vedea vor continua să asigure asistența medicală în conformitate cu structurile aprobate.

Pacienții aflați în carantină sau izolare la domiciliu vor apela Serviciul de Ambulanță prin sistemul 112 pentru orice problemă de sănătate acută. Pacienții care întrunesc elementele definiției de caz COVID-19 vor fi transportați la spitalele desemnate, enumerate mai sus”. (Foto: descriptiv) 

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90