Donaris 930 x 122

boli infecțioase

CORONAVIRUSUL, PE PUNCTUL DE A ISTERIZA ȘI ARGEȘUL. O PERSOANĂ S-A AUTOSESIZAT CA FIIND VENITĂ DIN ITALIA

După ce însuși şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că sunt șanse mici ca România să fie ocolită de epidemia de coronavirus, având în vedere cazurile recente de îmbolnăviri și decese din Italia, țară în care trăiesc foarte mulți români, dar și după informațiile vehiculate cu privire la situaţia neclară în care se află românii care în ultimele două săptămâni au sosit din zonele Italiei aflate acum în carantină (persoane care, la intrarea în ţară, nu au avut parte de controale adecvate – pentru că acestea au fost introduse abia duminică), iată că a apărut și primul caz de autosesizare la nivel de județ.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

„O persoană s-a autosesizat pentru a fi luată în evidență, întrucât cu 17 zile în urmă a trecut prin Italia. Am pus la dispoziție autospeciala noastră, conform procedurilor. Persoana este asimptomatică, nu sunt probleme”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

„Echipajul nostru s-a deplasat la domiciliul bărbatului”

Citiți și: Incendiu puternic, acum, în Argeș! Arde un acoperiș imens!

Potrivit informațiilor obținute de publicația noastră, este vorba de un bărbat din Pitești, care a ajuns de unul singur la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență și tot singur s-ar fi întors la domiciliu.

Cum procedura presupune informarea de la nivelul unității medicale a tururor autorităților abilitate să ia măsuri, „s-a semnalat cazul pentru a lua în evidență persoana care a trecut printr-o zonă posibil afectată. Echipajul nostru s-a deplasat la domiciliul bărbatului, iar acesta a completat chestionarul specific”, declară pentru ePitești surse din ISU Argeș.

Omul a rămas în continuare la domiciliul său. (Foto: descriptiv. Sursă: Foreign Policy)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90