Donaris 930 x 122

comitet

CURĂȚENIE LUNĂ, DEZINFECȚIE, TRIAJ – OBLIGAȚII PENTRU ȘCOLILE DIN ARGEȘ

Curățenie lună, dezinfecție, triaj – obligații pentru școlile din Argeș. Având în vedere epidemia de gripă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus instituirea în unitățile școlare din Argeș a unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii acute și gripă.

Citiți și: Europa este amenințată de o dublă pandemie

1.Efectuarea triajului epidemiologic zilnic (de către personal medical sau cadre didactice);

2.Intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție după fiecare pauză școlară la grupurile sanitare și pe holuri, iar după ore în toate spațiile, cu ștergerea suprafețelor cu substanțe dezinfectante;

Citiți și: Vești bune pentru elevi. O zi în plus de vacanță

3.Aerisirea în timpul pauzelor a spațiilor în care se desfășoară activitatea școlară, prin deschiderea largă a ferestrelor;

4.Prezentarea în cadrul orelor de dirigenție a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii (măsuri de igienă personală, prezentarea la medic la primele semne de boală, respectarea unei alimentații corecte și a orelor de odihnă, precum și evitarea spațiilor aglomerate cu scop recreativ).

În plus, s-a decis constituirea la Inspectoratul Școlar Județean Argeș a unui comitet de gripă, responsabil de raportarea datelor către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș despre elevii care prezintă simptome respiratorii la triajul zilnic, precum și despre absenții de la cursuri.

Acestea sunt măsurile oficiale anunțate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dacă sunt respectate sau nu în școli sau în toate școlile cel mai bine știu elevii și părinții acestora.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441