NOR CURIER 930X122

apa

E OFICIAL! BACTERIA UCIGAȘĂ – REZULTATELE ANALIZELOR LA APĂ ȘI LAPTE

În urmă cu puțin timp Direcția de Sănătate Publică Argeș a comunicat primele rezultate ale analizelor de la probele recoltate în cazul copiilor din județ cu infecții grave.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„În ultimele 4 zile niciun copil din județul Argeș nu a fost transferat la vreo unitate sanitară din București cu boală diareică complicată. Restul pacienților prezenți la unitățile sanitare din județul Argeș în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică, specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei.

DSP Argeș roagă ca toți medicii din unitățile sanitare din județul Argeș să-și desfășoare activitatea cu mare atenție și calmitate, deoarece prioritatea numărul 1 a noastră, a tuturor, sunt monitorizarea atentă și intervenția promptă și cu profesionalism pentru toate cazurile medicale.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Din probe recoltate de DSP Argeș de la domiciliul copiilor internați în București de la Spitalul de Pediatrie Pitești, din alimente și apa din rețea și îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii înainte de apariția simptomatologiei, rezultă următoarele:

-probe de apă: Spitalul de Pediatrie Pitești – bloc alimentar – apa e potabilă

-apă rețea Pitești recoltată de la domiciliul copiilor din cartierul Exercițiu, cartierul Tudor Vladimirescu și de pe strada Bradului – apa e potabilă

-apă gospodărie particulară Topoloveni – apa e potabilă

-apă rețea Ștefănești, domiciliu copil din Ștefănești – apa e potabilă

-apă sursă proprie gospodărie particulară Mărăcineni – apa e nepotabilă (din declarațiile părinților, este folosită numai pentru prepararea supelor)

-apă minerală necarbogazoasă recoltată din SC Lidl și Kaufland – apa e potabilă

-izvor public Ștefănești – drum Gogoiești Punct Vlada – apa e nepotabilă (tatăl afirmă ca nu a folosit niciodată această apă pentru copil, contrar declarațiilor din ancheta epidemiologică)

-probele de lapte praf recoltate din farmacii – corespund standardelor în vigoare

-microaeroflora și suprafețe Spitalul de Pediatrie Pitești – se încadrează în limite normale.

Următoarele rezultate vor fi furnizate în zilele următoare.”, precizează DSP Argeș. (Foto Arhivă: evz.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • o femeie spune:

    Dar vaccinurile ce le-au primit bebelusii le-ati verificat? Ca in Romania ne vand tot felul de rahaturi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90