930×122 CAPRA 5

boli psihice

FENOMEN ÎNGRIJORĂTOR ÎN ARGEȘ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a dat astăzi publicității raportul aferent lunii iunie 2019.

Citiți și: Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

Potrivit documentului, la sfârșitul lunii trecute în Argeș erau înregistrate oficial 34.706 persoane cu probleme psihice (inclusiv persoane cu depresii), circa 5,4% din populația județului.

Numărul este în creştere, faţă de cele 33.437 de persoane înregistrate cu astfel de afecţiuni în urmă cu un an, la finele lui iunie 2018.

Citiți și: Atenție la aceste medicamente!

Printre persoanele cu probleme psihice erau şi 6 argeşeni dependenţi de droguri, dependenții de droguri fiind incluşi în categoria persoanelor cu afecţiuni mintale.

Specialiştii atenționează că numărul bolnavilor poate fi în realitate mai mare, dar nu puține persoane evită să meargă la doctor de teamă să nu fie stigmatizate de societate. Pe cale de consecință, ele nu există în evidențele oficiale ca pacienți cu probleme psihice.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3