930 x122 grota rece

oua

OUL DE PREPELIȚĂ, ALIMENT ȘI MEDICAMENT

Față de un ou de găină, un ou de prepeliță are de 5 ori mai mult fosfor, de 6 ori mai multă vitamina B1, de 7, 5 ori mai mult fier și de 15 ori mai multă vitamina B2. De aceea ouăle de prepeliță sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină. Ele sunt foarte bogate în oligominerale şi macrominerale şi mai puţin alergene decât celelalte tipuri de ouă.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Atenție, însă! Pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt consumate proaspete. „Ouăle vechi de prepeliţă vă pot provoca şocul anafilactic şi riscaţi să muriţi sufocaţi. Atenţie sporită la sursa din care le procuraţi!”, avertizează nutriționistul Ștefan Ionuț. Cel mai bine este să le consumați fierte, cu gălbenuș moale, deoarece valoarea nutritivă este mai ridicată. În cazul în care gălbenușul este tare, oul devine indigest și nu se mai asimilează bine.

„Oul de prepeliță este foarte bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6, care se găsesc și în uleiul de pește și în cel de floarea-soarelui.”, completează Andreea Tocan, medic rezident cu specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice la Centrul de Diabet din Cluj. Acizii grași amintiți permit dezvoltarea echilibrată a organismului. Persoanele sănătoase pot consuma până la șase-șapte ouă pe săptămână, iar cele care suferă de diverse afecțiuni trebuie să urmeze indicațiile medicului. (Foto și sursă: www.doctorulzilei.ro)

Citiți și: Cât trebuie să plătiți pentru asigurarea medicală. Persoane vizate

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3