EcoMoto 930×122

carne

Informație șoc! Pitești, printre orașele din România care ar vrea să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile!?

Informație șoc! Pitești, printre orașele din România care ar vrea să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile!?

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

„Cele 16 orașe din România care vor să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile” – este titlul unui articol ce a fost publicat zilele trecute de un ziar național – Gândul.ro.

Oricine vede un astfel de titlu își pune întrebări. În special – care sunt orașele?

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Mare ne-a fost mirarea când am văzut că, printre „Cele 16 orașe din România care vor să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile” este și Piteștiul.

Iată ce se mai arată în textul articolului menționat: „Mai multe orașe din România plănuiesc să elimine carnea, lactatele și mașinile. Astfel, 100 de orașe au fondat o coaliție numită C40 Cities Climate Leadership Group (C40), care și-a stabilit o „țintă ambițioasă” pentru a atinge obiectivele WEF până în 2030.

Pe această listă găsim numeroase orașe din România, care au aderat până acum la regulile „zero carne, zero lapte, zero mașini”: Aiud, Alba Iulia, Bîrlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.

Evident, am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Pitești pentru a lămuri situația. Am vrut să verificăm informațiile prezentate de cei de la Gândul. Este adevărat că Piteștiul, prin primar, a aderat la o astfel de … „rețea”?

Iată ce ne-a declarat, în exclusivitate, Cristina Munteanu, purtător de cuvânt al instituției.

Piteștiul, membru al Acordului de la Paris privind schimbările climatice

„Piteștiul sau primarul nu fac parte din nicio organizație de genul acesta. Se fac confuzii, nu este treaba mea să spun de ce și cum. Sigur că postarea privind orașe neutre climatic nu este reală.

Piteștiul este, alături de alte foarte multe orașe din 195 de țări, membru al Acordului de la Paris, care este un tratat internațional, semnat în 2016 și care, într-adevăr, are orașe incluse care luptă pentru o climă mai bună.

Dar în niciun caz nu se vorbește despre interzicerea aerului condiționat, nu există absolut nicio referință la veganism sau surse alternative de proteine. Nu impune renunțarea la carne, nici consumul de insecte.

De aici puteți trage concluzia că este vorba de o postare care își dorește doar confuzia.

Este incredibil, într-adevăr, ce se întâmplă. Nu este treaba mea să trag nicio concluzie în privința acestui material de presă.

Ce vreau să vă spun este că, într-adevăr, se dorește reducerea emisiilor și a poluării, dar decarbonizarea se va face treptat, va dura mult până vom ajunge acolo, la reducerea emisiilor. Însă în niciun caz așa cum spun ei!”

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • andrei spune:

    Cu ce se mai ocupa primarele ! Orașul este brici, infrastructura de milioane , toate merg ca uns, doar poluarea ne-a mai rămas .

  • Clevetici spune:

    Se ocupa cu declararea Padurii Trivale ca „paudre-parc”
    in loc sa fie declarata „arie protejata”.

    In „padurea-parc” primaria poate, pe de o parte, ingriji de alei si bancute (partea pe care primarul o ‘vinde’ publicului), dar poate aproba si defrisari si constructii de vile.
    In „aria protejata” primaria trebuie sa ceara aprobare de la minister pentru orice interventie si in niciun caz nu mai poate aproba defrisari.

  • Noxe spune:

    Lupta acerba cu poluarea.
    Da, o sa elimine carnea ai lactatele de la căprioarele sin pădurea Trivale. Acum se poate defrișa fără probleme.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90