- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 5-09-2023, ora 8:38
- Știri
Informație șoc! Pitești, printre orașele din România care ar vrea să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile!?
Informație șoc! Pitești, printre orașele din România care ar vrea să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile!?
Citiți și: Pitești. Accident lângă Spitalul Militar. Mașină praf!„Cele 16 orașe din România care vor să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile” – este titlul unui articol ce a fost publicat zilele trecute de un ziar național – Gândul.ro.
Oricine vede un astfel de titlu își pune întrebări. În special – care sunt orașele?
Citiți și: Povestea care a adus bucurie și magie în Pitești!Mare ne-a fost mirarea când am văzut că, printre „Cele 16 orașe din România care vor să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile” este și Piteștiul.
Iată ce se mai arată în textul articolului menționat: „Mai multe orașe din România plănuiesc să elimine carnea, lactatele și mașinile. Astfel, 100 de orașe au fondat o coaliție numită C40 Cities Climate Leadership Group (C40), care și-a stabilit o „țintă ambițioasă” pentru a atinge obiectivele WEF până în 2030.
Pe această listă găsim numeroase orașe din România, care au aderat până acum la regulile „zero carne, zero lapte, zero mașini”: Aiud, Alba Iulia, Bîrlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.
Evident, am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Pitești pentru a lămuri situația. Am vrut să verificăm informațiile prezentate de cei de la Gândul. Este adevărat că Piteștiul, prin primar, a aderat la o astfel de … „rețea”?
Iată ce ne-a declarat, în exclusivitate, Cristina Munteanu, purtător de cuvânt al instituției.
Piteștiul, membru al Acordului de la Paris privind schimbările climatice
„Piteștiul sau primarul nu fac parte din nicio organizație de genul acesta. Se fac confuzii, nu este treaba mea să spun de ce și cum. Sigur că postarea privind orașe neutre climatic nu este reală.
Piteștiul este, alături de alte foarte multe orașe din 195 de țări, membru al Acordului de la Paris, care este un tratat internațional, semnat în 2016 și care, într-adevăr, are orașe incluse care luptă pentru o climă mai bună.
Dar în niciun caz nu se vorbește despre interzicerea aerului condiționat, nu există absolut nicio referință la veganism sau surse alternative de proteine. Nu impune renunțarea la carne, nici consumul de insecte.
De aici puteți trage concluzia că este vorba de o postare care își dorește doar confuzia.
Este incredibil, într-adevăr, ce se întâmplă. Nu este treaba mea să trag nicio concluzie în privința acestui material de presă.
Ce vreau să vă spun este că, într-adevăr, se dorește reducerea emisiilor și a poluării, dar decarbonizarea se va face treptat, va dura mult până vom ajunge acolo, la reducerea emisiilor. Însă în niciun caz așa cum spun ei!”