930 x122 grota rece

sectie covid sju pitesti

PLAN PENTRU DESCHIDEREA UNEI SECŢII COVID LA SJU PITEŞTI

Autorităţile judeţene iau în calcul deschiderea unei noi secţii pentru tratarea pacienţilor Covid-19 în Argeş şi aceasta ar urma să fie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Prefectul Emanuel Soare a transmis că, dacă mai multe demersuri vor eşua, va fi aleasă această soluţie.

Citiți și: Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

„Înainte de a duce primul pacient la SJUP vom continua demersurile privind detaşările, vom explora protocoale cu spitalele din București, vom aborda problema detaşărilor din alte județe ş.a.m.d. În final, dacă toate aceste demersuri vor eșua, vom apela la această soluție. Este cea mai bună având în vedere contextul actual. DSP a adus pe masa dezbaterii trei variante diferite. Aceasta a fost aprobată de CJSU. Mai multe vom vorbi la conferinţa de presă pe care o vom organiza vineri„, a spus prefectul.

Astfel, ar putea fi din nou îngrijorări la SJU Piteşti. Cea mai mare unitate medicală din judeţ a trecut deja printr-o criză, luna trecută fiind confirmate peste 30 de cazuri Covid-19 în rândul angajaţilor (medici, asistente şi infirmiere) şi al pacienţilor.

Citiți și: Spitalul Județean, anunț uriaș privind noul Șef ATI care a profesat în Marea Britanie

„Avem nevoie de o rezervă în cazul în care Spitalul Orăşenesc Mioveni (n.r. – desemnat Spital „Covid”) îşi depăşeşte capacitatea. Personalul detașat este acolo deja de peste două luni, încep să aibă nevoie de concedii, nu mai doresc să se detașeze.”, a explicat Soare.

Dacă se va implementa acest plan, SJUP va crea un circuit separat care va diminua riscul epidemiologic. Prefectul spune că „nu va fi niciun risc”, dar ştim cu toţii că un risc există în toate, mai cu seamă când vine vorba de un virus care se răspândeşte extrem de uşor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3