New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

    SITUAŢIA COVID-19 ÎN ARGEŞ LA RAPORT

    Prefectul Emanuel Soare a vorbit astăzi într-o conferinţă de presă despre situaţia Covid-19 la nivel de judeţ, în contextul noilor măsuri de relaxare.

    Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

    „Este clar că urmează o perioadă de creştere a măsurilor de relaxare, dublate de o mai mare atenţie legată de măsurile de prevenire. Adaptarea la reguli se face întotdeauna progresiv şi nu cred că eliminarea totală a restricţiilor va ajuta economia. În ceea ce priveşte lupta împotriva Covid-19 în judeţul Argeş, precizez că a crescut capacitatea de testare. În acest moment, sunt peste 6200 de teste realizate, cu o medie de 150 – 170 de teste pe zi capacitate de testare. Avem două laboratoare funcţionale – Piteşti şi Mioveni. E asigurată decontarea testelor la Mioveni (laborator inclus în Programul Naţional), însă la SJU Piteşti încă nu se decontează cheltuielile fiindcă trebuie aprobată documentaţia. Până atunci, testele sunt finanţate din bugetul spitalului, cu bani de la Consiliul Judeţean. Un al treilea laborator trebuia să fie la Câmpulung, dar nu este funcţional, fiindcă nu s-au trimis documentele necesare.”, a declarat prefectul.

    Legat de numărul persoanelor depistate pozitiv la testul Covid-19, Emanuel Soare a spus că se constată o creştere. „Săptămâna aceasta am avut un număr dublu faţă de săptămâna trecută. Sunt pacienţi deja internaţi, suspecţi sau persoane care s-au testat. Avem cam 40% dintre localităţi afectate de Covid, procent ce reprezintă concret 137 de cazuri active. E un număr relativ mic, însă ceea ce ne îngrijorează este că a crescut numărul persoanelor internate (aproape că s-a dublat).”

    Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

    Întrebat dacă s-a reluat activitatea normală de consultare a pacienţilor în spitalele din judeţ, Emanuel Soare a spus că s-a reluat treptat consultarea pacienţilor non-Covid. Se vor realiza circuite separate în spitale pentru a preveni contaminarea cu coronavirus.

    Despre planul cu privire la detaşări de medici şi înfiinţarea unei secţii Covid la SJU Piteşti am scris AICI

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3