New Profesional Consult 930 x 122

ama optimex

SCAPĂ DE OCHELARI! INTERVENȚIA CARE ÎȚI SCHIMBĂ VIAȚA

Operația pentru reducerea dioptriilor este o soluție sigură pentru a scăpa de ochelari. Operațiile pentru reducerea dioptriilor sunt practicate pe scară largă în întreaga lume, de peste 30 de ani, și reprezintă o soluție sigură pentru a scăpa de ochelari sau lentile de contact. Datorită evoluției tehnologiei, în zilele noastre este posibil ca dioptrii mari, -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism, să poate fi corectate cu laser.

Citiți și: Excepțional, lângă Pitești: Clinică de 5 stele cu medici de super-top și prețuri pentru toți!

Cine poate să facă o astfel de operație?

Pentru a face o astfel de operație există două condiții: ”pacientul trebuie să își dorească și să se poată, adică să fie un candidat potrivit.”, ne precizează conf. dr. Mircea Filip (foto), medic primar oftalmolog la Clinica de oftalmologie Ama Optimex din București.

Citiți și: O nouă clinică medicală în Pitești

Există mai multe tehnici pentru reducerea dioptriilor: PRK, FemtoLASIK, ReLEx SMILE și implant în scop refractiv.

”Pentru a afla care este tehnica potrivită, e nevoie de o consultație și de investigații specifice, deoarece contează afecțiunea, vârsta și mai multe particularități anatomice ale ochilor. Astfel, aceste operații li se adresează persoanelor cu miopie, hipermetropie sau astigmatism care doresc să renunțe la ochelari, cu vârsta de peste 18 ani, iar în cazul miopiei, cu dioptriile stabile de cel puțin un an. Pentru siguranță, deseori preferăm ca operația în cazul miopiei să se facă în jurul vârstei de 21 de ani.”, afirmă conf. dr. Mircea Filip.

În funcție de tehnică, operația durează între 5 și 20 de minute și se face cu anestezie locală și fără internare. În timpul intervenției, cu ajutorul laserului dioptriile sunt corectate prin modificarea razei de curbură a corneei. Diferențele dintre tehnici constau în modul în care se intervine pe cornee și tipul de laser folosit (excimer sau cu femtosecunde).

PRK este prima generație de chirurgie refractivă, iar defectul de refracție este corectat direct pe suprafața corneeană cu laserul excimer. La sfârșitul intervenției, corneea este „pansată” și protejată cu o lentilă terapeutică timp de 7 zile. La FemtoLASIK se creează un flap (capac) în cornee cu ajutorul femtolaserului. Apoi laserul excimer remodelează corneea, iar ulterior capacul este repoziționat. La SMILE, într-un singur pas, femtolaserul creează o mică lentilă în interiorul corneei și un canal prin care chirurgul oftalmolog extrage lentila, corectând astfel defectul de refracție.

Ce se întâmplă după operație?

După intervenție, pacientul pleacă acasă și revine a doua zi pentru control. Perioada de recuperare variază între 3 zile, în cazul ReLEx SMILE, și câteva săptămâni, în cazul celorlalte tehnici. În perioada postoperatorie pacientul trebuie să respecte un set de reguli de igienă, să poarte ochelari de soare la exterior și să urmeze un tratament cu picături.

Intervențiile cu laser pentru reducerea dioptriilor sunt considerate operații sigure, atât timp cât operația decurge normal, iar pacientul respectă indicațiile postoperatorii.

În situația în care dioptriile nu pot fi corectate cu laser, pacientul poate scăpa de ochelari cu implant de cristalin artificial. ”Este o intervenție în cadrul căreia se schimbă cristalinul natural cu unul artificial, care corectează dioptriile. Acest tip de intervenție se face pentru dioptriile mari.”, spune conf. dr. Mircea Filip, de la Clinica de oftalmologie Ama Optimex din București.

Mai multe informații despre reducerea dioptriilor puteți citi pe site-ul de informare www.scapadeochelari.ro și pe site-ul clinicii www.amaoptimex.ro. Clinica de oftalmologie Ama Optimex se află în București (pe strada Toamnei, la numărul 54). Puteți solicita o programare online aici sau telefonic la numărul 021.211.16.22.

Momentan, este singura clinică din România în care se pot face intervenții ReLEx SMILE, de către 3 medici specializați în acest tip de operație: conf. dr. Mircea Filip, dr. Andrei Filip și dr. Miruna Nicolae (foto).

HerasMed (555 x 222 px)
570×90 MAIA