New Profesional Consult 930 x 122

grevă generală

SOLIDARITATEA SANITARĂ AMENINȚĂ CU GREVA GENERALĂ

Solidaritatea Sanitară amenință cu greva generală.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Consiliul de Coordonare al Federației Solidaritatea Sanitară a decis mobilizarea pentru proteste “în situația în care Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență prin care veniturile salariale ar fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2018, respectiv dacă salariații nu vor beneficia de creșterea salarială la care au dreptul legal pentru anul 2019 începând cu luna ianuarie 2019”.

Protestele vor viza un răspuns proporțional din partea salariaților: dacă se va ajunge la situația promovării unui act normativ de înghețare a salariilor în perioada sărbătorilor, măsurile de protest vor putea fi declanșate în aceeași perioadă, amploarea protestelor și formele de manifestare fiind corelate cu nivelul de afectare a intereselor angajaților, avertizează sindicaliștii.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

“În situația în care creșterea salariilor începând de la 1 ianuarie 2019 nu va fi stabilită prin legea bugetului de stat, solicităm Guvernului adoptarea unui act normativ în regim de urgență care să asigure acordarea acestui drept salariaților”, cere Solidaritatea Sanitară.

“La ora actuală, sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creștere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal. Această măsură  a fost adoptată de Parlament prin legea 153/2017 la inițiativa Guvernului, împotriva solicitărilor consecvente ale Federației Solidaritatea Sanitară potrivit cărora creșterile salariale să se aplice tuturor categoriilor de salariați simultan, ea afectând în mod negativ buna funcționare a sistemului sanitar”, motivează sindicaliștii.

“Având în vedere că suntem în perioada negocierii Contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar și multe dintre drepturile salariaților fac parte din solicitările pe care Federația Solidaritatea Sanitară le are în cadrul acestei negocieri, în cazul neonorării așteptărilor firești ale salariaților, create de angajamentele Guvernului, protestele vor merge până la greva generală”, amenință conducerea Federației Solidaritatea Sanitară.

Amintim că în primăvara și vara acestui an, la inițiativa Sanitas, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență din Pitești au avut loc proteste. Motivul l-au reprezentat atunci legea salarizării și noul regulament de sporuri, care, reclamau protestatarii, au dus la apariția unor inechități și la scăderea câștigurilor salariale în sistem. La protestele din vară au participat asistenți, infirmieri și personal TESA de la toate secțiile spitalului.

Din Argeș, la Federația Solidaritatea Sanitară sunt afiliate Sindicatul Solidaritatea Sanitară Brădet, Sindicatul TESA Funcționari Publici din Direcția de Sănătate Publică Argeș, Sindicatul Sănătatea Pitești, Sindicatul Ambulanța Argeș 2010 și Sindicatul TESA și muncitori sanitari.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90