Donaris 930 x 122

amenzi

Sancțiuni usturătoare: Crește valoarea punctului de amendă

Sancțiuni usturătoare: Crește valoarea punctului de amendă

Citiți și: Plăcere de 1 Mai care te poate costa 5.000 de lei!

Potrivit unui proiect de lege, valoare punctului-amendă pentru contravențiile de circulație ar urma să crească, după mai mulți ani în care a stagnat.

Cele mai blânde amenzi ar crește cu 40 de lei, iar cele mai dure, cu 400 de lei.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Iată prevederea din proiectul de OUG:

,,Art. XLVII – La articolul 98 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 5% din salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

În legislația actuală, valoarea unui punct-amendă este 10 % din valoarea salariului minim brut pe economie.

Totuși, din 2017, în ciuda creșterii salariului minim, punctul amendă a rămas fixat la valoarea de 145 de lei, an de an.

Iată că acum se schimbă legea.

Sancțiuni usturătoare: Crește valoarea punctului de amendă

Punctul amendă este, ca procent, mai mic, de doar 5% în loc de 10%.

Numai că el se aplică la un nivel al salariului minim mult mai mare., potrivit economia.net.

Așadar, dacă valoarea punctului-amendă de acum este 145 de lei, după ce intră în vigoare Ordonanța, el va fi de 165 de lei.

Suma reprezintă 5% din salariul minim care este acum de 3.300 de lei.

Așadar, va fi cu 20 de lei mai mare, potrivit aceleiași surse.

,,Clasa I de sancțiuni din Codul Rutier, cea cu cele mai mici amenzi aplicate șoferilor, prevede un nivel minim al amenzii de două-puncte amendă, așadar pentru cele mai “ușoare” contravenții, amenda de circulație crește cu 40 de lei.

Pentru cele mai severe, din Clasa IV (clasa V este pentru persoane juridice), unde amenzile sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, amenda maximă crește așadar cu 400 de lei.„, mai notează sursa citată.

Foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Nedaviorel spune:

    amenzile sunt valabile numai pentru cei cu salari de. 3.300 de lei adică numai pentru salariații pensionari Sint scutiți?
    am făcut și eu o glumă.Ba jigodilor care ați unflat amenzile acei 300 de lei care s-au dat la salariul de 3000 de lei sint inpozabil nu sunt bani în buzunaru salariatului este m-ai mult în buzunarul m-ai mult al stratului din cauza guvernului Romania actuală este o colonie și slugile Europei și voi majoritatea poliția și jandarmeria sinteti niște câini care sinteti deja dresați să jupuiți oameni fimiar scirba de voi cu legile voastre

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3