EcoMoto 930×122

cumpărare copii

Șapte ani de închisoare pentru părinții care încearcă să vândă sau să cumpere copii

Cei care încearcă să vândă sau să cumpere un copil, prin ocolirea procedurii de adopţie, vor fi pedepsiți cu închisoare de la doi la șapte ani.

Citiți și: O importantă bancă, vândută! Ce se întâmplă cu angajații și clienții

Asta prevede un proiect de lege iniţiat de parlamentari USR PLUS, adoptat marţi de Senat, potrivit stirileprotv.ro

Prin acest proiect se dorește completarea Legii numărul 273/2004 privind procedura adopţiei.

Citiți și: Amendă uriașă pentru cei care fac asta!

Fapta părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, primeşte sau pretinde bani ori alte foloase materiale, în scopul stabilirii între copil şi terţe persoane a unor legături asemănătoare celor dintre părinţi şi copii, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la doi la șapte ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează oferirea sau darea de bani sau alte materiale ori alte foloase.” , precizează inițiatorul proiectului, conform sursei citate.

De asemenea, un amendament admis prevede închisoarea de la 1 la 5 ani și pentru cei care intermediază „stabilirea între o persoană şi respectivul copil a unei legături asemănătoare celor dintre părinţi şi copii.

Astfel, minorul nu va fi asimilat unui bun, iar drepturile sale vor fi respectate, se precizează în expunerea de motive.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: focuspress.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Gancea Viorel spune:

    Dar problema este de atata timp in Romania. De la revolutie, unde ne-au disparut mii de copii zisi orfani din camine si crese. A prins vre-unul sau cativa majoratul acolo?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90