EcoMoto 930×122

conducere

Scade vârsta minimă de obținere a permisului de conducere!

Scade vârsta minimă de obţinere a permisului de conducere!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care scade vârsta minimă de obţinere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE de la 21 de ani la 18 ani, respectiv de la 24 ani la 21 ani pentru categoriile D, DE, anunță Agerpres

Legea a fost aprobată astăzi de către Parlament prin proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Noile modificări oferă cadrul legal necesar reducerii vârstei minime de obţinere a unui permis de conducere pentru categoria C, CE, de la 21 de ani la 18 ani, respectiv de la 24 ani la 21 ani pentru categoriile D, DE, titularilor unui permis de conducere categoria B cu condiţia obţinerii unui „certificat de competenţă profesională” (CCP).

Industria Transporturilor Rutiere din România traversează de mulţi ani o criză a conducătorilor auto profesionişti. Aceasta s-a acutizat şi pe fondul instabilităţii provocate de pandemia COVID, războiul din Ucraina, dar şi de începerea aplicării Pachetului de Mobilitate 1. România se află printre ţările cele mai afectate, deficitul estimat de şoferi profesionişti fiind de aproximativ 71.000 de posturi.

În prezent, 17 ţări din Europa au introdus deja astfel de modificări privind vârsta minimă pentru categoriile C, CE, respectiv D, DE. Printre aceste ţări se numără Austria, Germania, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Croaţia, Ungaria, Irlanda, Lituania Olanda, Polonia, Cehia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

11 comentarii

  • class spune:

    Da sigur… La 18 ani șoferi de camioane.. apoi să vedeți grozăvii pe șosele!!! De o să vă cruciți!!

  • class spune:

    Doar pentru simplul fapt că transportatorii nu găsesc forță de muncă nu înseamnă că trebuie să transformați șoselele României în capcane ale morții cu șoferi de camioane la 18 ani! Nu știu ce politicieni netoți au putut avea o astfel de inițiativă legislativă! Firmele de transport ar face bine să își plătească șoferii să nu le plece în străinătate! Nu sa ceară șoferi pe bandă rulantă la 18 ani că să îi poată ei manevra și prosti după bunul lor plac! Rușine pentru astfel de inițiative și pentru politicieni și pentru transportatori, că sunt convins că ei au cerut această modificare a legii!

  • Gheorghe Ion spune:

    Și ce șoferi în vârstă care ațipesc la volan e ok la 18 ani

  • rosa spune:

    care o fi dobitocul care a emis asemenea lege, de acu sa vezi carnagiu pe sosele,
    sper sa moara calcat de
    un tir boul caruia i-a venit ideea asta!

  • Aungurencei Claudia Mioara spune:

    Au mai găsit o metodă sa omoare oameni! Să pună ,,căcăcioși” de 18,20 de ani să conducă camioane și tiruri! Nu vedeți că numai știu ce metode sa mai facă,sa scape de populație?

  • Canipita Daniel spune:

    In 1999 așa era eu am luat b și c la 18 ani la 21 d și e ce vi se pare așa aiurea ?

  • Mergetaracugandireastoradincomentarii spune:

    Văd prin comentariile astea nu mai “profesioniști” in arta sofatului, toți critica șoferii de 18-20 de ani ca sunt pericole pe străzi și etc.. nimeni nu spune nimic de cei trecuți de 60 de ani necapabili sa țină volanul drept sau de “profesioniștii” ăștia de 35-40 de ani care se dau ei marii șoferi, am 21 de ani și 80.000km făcuți in 2 ani și jumătate de permis, putini km într-adevăr, sunt un pericol in trafic, sunt și alții in situația mea așa ca lăsați voi vorbele astea de șoferi buni, pentru unii se numește pasiune șofatul, pentru alții e doar o necesitate iar pentru alții o lauda.

  • Sovre Liliana spune:

    Numai un dobitoc putea să aibă așa idee .

  • Alexandru Grigore spune:

    Nu va înțeleg care e problema in 1990 cand aveați 18 si aveți categoria C si E nu erați la fel niște căcăcioși care dabia știa să meargă cu mașina

  • Mircea Crăciun spune:

    E nevoie de multă maturitate ca să îți asumi responsabilități mari. Eu am intrat pe 64 ani… La mine e altceva, dar cu volanul nu te joci…

  • Adrian Mielusanu spune:

    Salutare ! Nu contează vârsta. DACĂ, COMBINI UTILUL CU PLĂCUTUL ,ITI IESE UN LUCRU BUN .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90