NOR CURIER 930X122

publitrans

SCANDAL LA PUBLITRANS. A FOST SESIZAT CONSILIUL NAȚIONAL DE COMBATERE A DISCRIMINĂRII

Consiliul Național de Combatere a Discriminării și Primăria Pitești au fost sesizate de trei controlori ai S.C.  Publitrans 2000 SA cu privire la atitudinea șefului lor, Marian Șovar și a unei noi angajate.

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

Tensiunile sunt mai vechi, însă cele mai recente problemele s-au iscat odată cu un incident petrecut la începutul acestei luni, când activitatea de control ar fi fost, potrivit reclamanților, paralizată pe mai multe linii din cauza șefului de compartiment.

Într-una dintre sesizări, înaintată Primăriei Pitești, unul dintre reclamanți arată că în data de 12 august 2020, toți controlorii ar fi trebui să se întâlnească la ora 6.00 cu șeful de compartiment pentru a primi foile de parcurs necesare desfășurării activității, însă superiorul, care trebuia să le înmâneze documentele, ar fi ajuns cu 50 de minute mai târziu, ceea ce ar fi generat un blocaj al activității. Nemulțumiri au apărut și ca urmare a faptului că noua angajă ar fi semnat, ca supevizor, foile de parcurs, deși la acel moment nici nu apărea în diagramă (CLICK pe foto).

Citiți și: Pitești: Publitrans angajează! Toate detaliile, AICI

 

 

Claudiu Cristian Neagoe (foto), semnatarul petiției, spune că noua angajată și șeful de compartiment perturbă climatul și că recurg la discriminări, aspecte sesizate și către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Am fost izolat pe motiv că sunt la reeducare”

Angajatul spune că este intimidat prin folosirea unui limbaj jignitor, că i se aplică un tratament diferențiat față de alți colegi, că a fost izolat și discreditat și că cei doi răspândesc informații false cu privire la persoana sa. Controlorul a sesizat Consiliului și faptul că este ignorat când încearcă să comunice cu superiorii și că este amenințat că va fi mutat pe alt post.

„Domnul Șovar m-a izolat de ceilalți colegi și am lucrat cu un singur coleg timp de 7 luni, pe motiv că am avut o problemă medicală, nu aveam voie să îmi spun punctul de vedere sau să mă apar când mă acuza pe motiv că nu am luat BAC-ul, folosea limbaj jignitor când avea ceva de reproșat, am fost izolat singur pe autobuz timp de două săptămâni, pe motiv că sunt la reeducare” a declarat, pentru ePitesti.ro, Claudiu  Cristian Neagoe, care crede că unul dintre motivele pentru care ar fi discriminat are legătură cu faptul că mama sa a lucrat la aceeași societate comercială.

„Toate resentimentele au fost îndreptate către mine”, scrie petentul în sesizarea către CNCD.

Reclamații similare au mai făcut alți doi controlori.

 Ce spune șeful de departament acuzat de discriminare 

„Reclamația lor mi se pare neîntemeiată. Domnul Neagoe nici măcar n-a fost acolo în ziua aceea. Că e așa, că nu e așa, e altă problemă. Stați și dumneavoastră și analizați dacă activitatea de control ar fi fost paralizată în alea 40-50 de minute cât am întârziat” a declarat, pentru ePitești.ro, Marian Șovar, șeful de compartiment reclamat de cei trei angajați ai Publitrans, care spune că nici vorbă de vreo discriminare și că, oricum. nu sunt primele reclamații care i se fac la Consiliul Național de Combatere a Discriminării și la Primăria Pitești.

„În februarie au venit cei de la Consiliu, am fost citați acolo, la București, am fost audiați și aici (și noi, și ei). Ne reclamă toată ziua peste tot!  Sunt niște oameni care asta fac. Sunt un șef care nu le e pe plac lor, că-i pun la  treabă. Niciuna dintre reclamații nu e soluționată în niciun fel”, a mai declarat Marian Șovar.

Cât despre problemele semnalate de petenți cu privire la noua colegă, Marian Șovar explică: „Doamna își face treaba și nu-i lasă pe ei să fugă la jocuri mecanice, să lipsească din traseu, aia e problema”.

Reclamațiile urmează să fie analizate de Consiliul Național de Combatere a Discriminării și de Primăria Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90