Donaris 930 x 122

amenzi

Schimbare importantă privind amenzile rutiere!

Schimbare importantă privind amenzile rutiere!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Chiar dacă, de mai mult de un an, plângerile contravenționale, în general, pot fi introduse și la judecătoria de domiciliu, în cazul contravențiilor rutiere acest lucru nu e posibil, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a unei abateri de la Codul rutier putând fi depusă acum doar la judecătoria din locul în care a fost constatată fapta, lucru confirmat pentru Avocatnet.ro de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru a remedia această situație și pentru a da posibilitatea șoferilor de a contesta sancțiunile rutiere și la judecătoria de domiciliu, nu doar la cea în raza căreia a fost primită sancțiunea, curând va ajunge la votul decisiv al deputaților, cu propunere de adoptare, un proiect de lege ce vizează modificarea Codului rutier în acest sens.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Schimbare importantă privind amenzile rutiere!

Proiectul de lege, ce e în așteptarea votului decisiv din Parlament, vizează, în esență, modificarea Codului rutier și va stabili o competență alternativă de soluționare a plângerilor legate de contravențiile rutiere.

Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, așa cum e acum, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere vor putea fi contestate și la ,,judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, după cum scrie în document.

Detalii, AICI – UPDATE: Amenzile rutiere vor putea fi contestate și la judecătoria de domiciliu, nu doar acolo unde a fost sancționat șoferul. Măsura, aproape de votul decisiv

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3