930×122 CAPRA 5

amenzi

Schimbare majoră privind amenzile rutiere! Facilitate exclusă!

Schimbare majoră privind amenzile rutiere! Facilitate exclusă!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Persoanele juridice care primesc amenzi pentru fapte prevăzute de Codul Rutier nu vor mai putea să plătească, în termen de 15 zile, jumătate din cuantumul minim al acestora.

Așa prevede un proiect de OUG inițiat recent de Ministerul Internelor.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Ca să se aplice, proiectul de OUG trebuie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Documentul exclude, practic, amenzile destinate persoanelor juridice, ce sunt prevăzute de Codul rutier, de la facilitatea plății reduse.

În prezent, pentru majoritatea faptelor contravenționale săvârșite de companii, se poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii.

Schimbare majoră privind amenzile rutiere!

Singura amendă exclusă acum de la această facilitate este cea pentru nerespectarea obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, datele de identificare ale persoanei căreia i-a fost încredințat un vehicul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Descriptiv/romaniatv.net

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3