930 x122 grota rece

lege

Schimbare radicală: Pensionarii trebuie să știe acest lucru

Schimbare radicală: Pensionarii trebuie să știe acest lucru

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

Președintele României Klaus Iohannis a promulgt o lege care îi vizează pe pensionarii militri.

Potrivit actului legislativ, militarii pensionari pot primi taloanele de pensie și în format electronic, potrivit Capital.ro.

Citiți și: Președinte nou la FC Argeș! Cine vine

Legea prevede că acest lucru se va putea face doar la cerere, iar taloanele de pensie vor fi trimise prin poșta electronică (email) sau în contul online deschis de către pensionari în portalul fiecărei case sectoriale.

Talonul electronic de pensie poate ţine loc vechiului talon de pensie și, în plus, conține un cod QR pe care pensionarul îl poate prezenta la medicul de familie, la spital sau în călătoriile cu trenul.

Menționăm faptul că, în data de 7 martie 2023, a fost adoptată această lege de către Camera deputaților și au fost acordate 276 de voturi „pentru”, doar un vot „împotrivă” și o abținere. Iar inițiatorii au fost într-un număr larg parlamentari social-democrați și liberali.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3