Donaris 930 x 122

bloc

Schimbare radicală pentru cei care stau la bloc! Toți vecinii implicați

Schimbare radicală pentru cei care stau la bloc! Toți vecinii implicați

Citiți și: Tragedie în Pitești: Administratorul unui bloc găsit decedat în biroul său, lângă Dedeman

Recent, Senatul a adoptat un proiect de lege care va permite anunțarea proprietarilor de apartamente și garsoniere despre adunările generale ale asociațiilor de proprietari și hotărârile acestora prin e-mail.

Aceasta inițiativă legislativă are ca scop modernizarea comunicării între asociațiile de proprietari și locatari, adaptându-se astfel noilor tehnologii, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Alertă maximă în Pitești! O femeie a pus pe toată lumea pe jar

Legea necesită și aprobarea Camerei Deputaților,

Pentru a se aplica, propunerea legislativă prevede că proprietarii trebuie să furnizeze președintelui asociației datele lor de contact, inclusiv pentru comunicarea electronică.

În prezent, Legea asociațiilor de proprietari (nr. 196/2018) specifică faptul că anunțarea adunărilor generale se face prin afișare la avizier și prin tabel nominal convocator sau, alternativ, prin poștă cu confirmare de primire.

Prin introducerea posibilității de comunicare electronică (e-mail, aplicații mobile etc.), procesul de anunțare devine mai eficient și accesibil.

Schimbare radicală pentru cei care stau la bloc! Toți vecinii implicați

Propunerea legislativă include și transmiterea electronică a hotărârilor adunărilor generale.

Astfel se completează procedura actuală de înregistrare și comunicare.

Inițiatorii legii subliniază că această măsură urmărește creșterea transparenței, eficienței și accesibilității în funcționarea asociațiilor de proprietari.

Comunicarea electronică facilitează accesul membrilor la informațiile și deciziile importante care îi privesc direct, contribuind la o guvernanță mai bună și la satisfacerea nevoilor membrilor comunității.

Pentru ca această propunere legislativă să devină lege, ea trebuie să fie aprobată și de Camera Deputaților.

Adoptarea acestei măsuri va reprezenta un pas important în modernizarea și eficientizarea comunicării în cadrul asociațiilor de proprietari, aliniindu-se astfel cu practicile moderne de comunicare digitală.

Foto: Descriptiv/oradesibiu.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90