Donaris 930 x 122

amenzi

Schimbări cruciale în Codul Rutier: Amenzi uriașe pentru proprietarii de mașini

Schimbări cruciale în Codul Rutier: Amenzi uriașe pentru proprietarii de mașini

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

S-au schimbat regulile pentru proprietarii de mașini din țara noastră.

Codul Rutier vine cu noi prevederi privind împrumutul mașinii personale.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Parlamentul tocmai a adoptat, decisiv, un proiect de lege care vizează în mod direct proprietarii de mașini din România.

Mulți șoferi români obișnuiesc să împrumute mașina prietenilor sau rudelor, însă, probabil, puțin știu că acest lucru banal poate aduce amenzi usturătoare.

Proiectul de lege ce merge acum la promulgare și care vizează, de fapt, modificarea Codului rutier (OUG 195/2002), va obliga proprietarii de mașini să dea detalii privind șoferul, în cazul în care le împrumută, și polițiștilor locali, nu doar celor de la rutieră, așa cum e acum.

Schimbări cruciale în Codul Rutier: Amenzi uriașe pentru proprietarii de mașini

Mai precis, conform noilor prevederi legale, atât persoanele fizice, cât și firmele, trebuie să știe că, dacă împrumută mașina cuiva, proprietarul va avea obligația legală să transmită informații despre identitatea șoferului către Poliția Locală, scrie șoferidinromania.ro.

Persoanele care nu vor respecta noile prevederi riscă amenda de 2.900 de lei.

Dacă mașina este înregistrată pe firmă, proprietarii vor fi ,,taxați” cu 14.000 de lei.

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice” – acesta este pasajul care schimbă actuala legislație și care se va regăsi în Codul rutier, de acum încolo, potrivit avocatnet.ro, notează sursa citată.

Foto: Descriptiv/playtech.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3