Eurial 930 x 122

administrator bloc

Schimbări cruciale pentru cei de la bloc! Sancțiuni colosale

Schimbări cruciale pentru cei de la bloc! Sancțiuni colosale

Citiți și: Noi reguli pentru proprietarii de clădiri! Se dau amenzi!

Un nou proiect de lege propus de Eugen Țapu-Nazare, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, introduce reguli stricte și amenzi considerabile pentru administratorii de bloc din România.

Acestea sunt menite să reducă frauda și abuzurile comise de administratori, scrie dailybusiness.ro.

Citiți și: Gest banal pentru care se sancționează cu 1.000 de lei: Nu se mai trece cu vederea

Noile reglementări au ca scop protejarea locatarilor și asigurarea transparenței în administrarea blocurilor.

Proiectul de act normativ impune ca toți administratorii de bloc să prezinte toate documentele necesare la control atunci când sunt solicitați de autorități.

Potrivit acestui proiect, administratorii care nu respectă aceste reguli riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Proiectul a fost inițiat după ce, în ultimii ani, au apărut numeroase dezbateri referitoare la abuzuri ale administratorilor.

Dintre acestea enumerăm falsuri în acte, delapidări și fraude, multe dintre acestea ajungând în faza urmăririlor penale sau a condamnărilor.

Schimbări cruciale pentru cei de la bloc! Sancțiuni colosale

Aceste fapte au avut consecințe grave asupra locatarilor, care au fost nevoiți să suporte pierderile din banii proprii.

Documentul urmărește să impună sancțiuni considerabile pentru administratorii care nu respectă legea și să consolideze atribuțiile reprezentanților primăriei care efectuează controale la asociațiile de proprietari.

Potrivit noii propuneri legislative, administratorii asociațiilor de proprietari care nu furnizează toate documentele necesare pentru a explica deciziile luate riscă amenzi între 500 și 3.000 de lei.

Unitățile administrativ-teritoriale primesc anual sute sau mii de reclamații din partea locatarilor cu privire la administratorii de bloc.

În prezent, Legea nr. 230/2007, care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari, permite acestora să refuze prezentarea documentelor solicitate în timpul controalelor, iar administratorii nu pot fi trași la răspundere pentru acest lucru.

Noile reglementări propuse de Eugen Țapu-Nazare vor asigura transparența și responsabilitatea în gestionarea fondurilor și a activităților asociațiilor de proprietari.

Potrivit Jooble.org, un administrator de bloc în România câștigă în medie peste 1.000 de euro lunar.

Asta înseamnă aproximativ 321 de euro pe săptămână.

Locatarii trebuie să cunoască aceste schimbări legislative și să își cunoască drepturile, pentru a putea contribui la reducerea risipei și la asigurarea transparenței în administrarea blocurilor.

Eurial 555 x222
eurial 570×90