930×122 CAPRA 5

copii

Schimbări importante. Ce se întâmplă la înscrierea în școli, grădinițe sau facultăți

Românii scapă de depus acte peste acte la instituțiile de stat. Începând cu luna iulie 2023, instituțiile de stat nu vor mai avea voie să solicite cetățenilor copii după acte emise tot de instituții ale statului.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Această lege se aplică și în învățământul de stat, cum ar fi creșe, grădinițe, școli sau facultăți.

Așadar, adio copii de buletin, copii după diferite diplome sau dosar cu șină.

Citiți și: Argeș. Cea mai numeroasă familie din România! Mama eroină cu 20 de copii

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, spune că, atunci când a elaborat legea, a „avut în vedere în special aplicarea ei și unităților de învățământ”, notează Impact.ro.

În ceea ce privește angajările în sistemul de învățământ, „candidaților li se va putea cere originalul după documente, dar nu dosare cu șină sau copii”, a precizat ministrul Educației pentru edupedu.ro.

Un lucru important de subliniat este faptul că legea se aplică din iulie, deci procedurile care se desfășoară înaintea acestui termen, spre exemplu, înscrierile la grădiniță sau în școala primară, se vor derula după regulile de până acum, care cuprind copii după acte, dar și dosar cu șină.

Foto descriptiv: Impact.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3