930×122 CAPRA 5

exmatriculare

Schimbări importante în învățământ. Elevii nu vor mai putea fi exmatriculați

Elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, conform noului regulament – cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Excepție de la această regulă fac elevii care urmează învățământul postliceal.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Dispozițiile referitoare la exmatricularea elevilor s-au eliminat având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional.

Regulamentul a fost semnat, urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare din 1 septembrie 2022, potrivit digi24.ro

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Sunt schimbări și în ceea ce privește notele acordate elevilor.

Astfel, noul regulament prevede că numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de către cadrul didactic, în funcţie de numărul unităţilor de învăţare şi de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru, conform sursei citate.

La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puţin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învăţământ.

De asemenea, printre principalele modificări se numără și eliminarea oricărei dispoziții/trimiteri care dă posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90