New Profesional Consult 930 x 122

zile libere

Schimbări majore! Fără zile libere pentru acești angajați

Schimbări majore pentru angajații din mediul privat. Aceștia ar putea rămâne fără zile libere plătite.

Citiți și: Nu se face școală! Acești elevi din România nu sunt obligați să participe la cursuri

Deoarece unii antreprenori privați care s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să sufere pierderi importante, un grup de parlamentari s-a gândit să ceară interzicerea suplimentării acestor zile libere, notează Antena 3 CNN.

În caz contrar, aceștia au propus măsuri compensatorii suplimentare pentru mediul privat, adică deduceri sau facilități fiscale.

Citiți și: Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

„Odată cu creșterea numărului de zile libere la care angajații au dreptul a crescut proporțional și presiunea asupra cheltuielilor cu forța de muncă a firmelor raportat la numărul zilelor productive.

În sectoarele unde procesul de producție sau prestarea de activități nu pot fi întrerupte, angajatorilor li se dublează cheltuielile salariale pentru zilele respective.

Eforturile financiare ale unui astfel de operator echivalează pentru un singur angajat al său cu o lună și jumătate de muncă în regim normal”, se arată în proiect, în expunerea de motive, potrivit Avocatnet.

Proiectul de lege a fost depus deocamdată la Senat,  însă dacă va trece de Parlament, se va aplica începând cu 1 ianuarie 2024.

Evenimentul Zilei

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

4 comentarii

  • Eu spune:

    Câtă nesimțire, pe lângă faptul că la privat ești exploatat pe minim …aproape / pe economie și lucrezi unul in loc de 3!!!!!?
    Nulități de policieni ,cumpărați și corupți împotriva propriului popor

  • Kgb spune:

    va asteptam la vot dl parlamentari

  • Anonim spune:

    Le uram „succes” la alegeri parlamentarilor initiatori (multi de la UDMR, PNL, dar si cativa de la PSD si USR) ai acestui proiect menit sa subjuge angajatii patronatelor.
    Deasemenea, prevad faptul ca patronilor care fac lobby pe langa acesti parlamentari angajatii le vor acorda o si mai mare recunostinta.
    Daca risca falimentul doar pentru aceste libere pe care, oricum, unii nici nu le acorda atunci chiar nu au ce cauta in economie.

  • TANTI spune:

    Propun proiect de lege pentru parlamentari să aibă salariul minim pe economie și să producă ceva palpabil fiindcă pentru ce produc ei nu își justifică venitul ! Și zilele libere sunt votate tot de ei, pentru ei ! Și ceilalți bugetari sunt astfel fericiți ! Și cei din mediul privat trebuie să meargă la serviciu fără zile libere și fără zile de concediu și fără să li se plătească ore suplimentare fiindcă nu sunt bani?! SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90