EcoMoto 930×122

program

Școlile din toată țara își schimbă programul pe 15 februarie

Pe 15 februarie, toate școlile din România vor avea un program special, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Acest lucru se datorează faptului că, marți, 15 februarie, este desemnată Ziua Naţională a Lecturii. În toate şcolile, programul se modifică astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, de la ora 11:00 şi până la ora 14:00, vor fi organizate activităţi de lectură la care să participe toţi preşcolarii şi elevii.

În prealabil, personalul didactic va recomanda tuturor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca școlară o carte și, timp de 15 minute, să citească fie individual, fie în grupuri mici de lucru.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Obiectivul activității este de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.”, transmite Sorin Cîmpeanu, printr-un comunicat de presă.

În întreaga țară se vor organiza manifestări nu doar în școli, ci și la bibliotecile locale.

Astfel, ministrul Educației îndeamnă bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane să deruleze activități de prezentare a propriilor servicii (de obținere a unui permis de bibliotecă, de colectare și donație de carte, inclusiv prin amenajarea de standuri în incinta unităților de învățământ), recomandă asociațiilor, fundațiilor nonprofit, societăților de gestiune a drepturilor de autor, cu experiență în derularea de activități educaționale, să susțină cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte, discuții și dezbateri pe teme literare sau alte programe similare și totodată încurajează școlile să ofere editurilor și librăriilor, la cerere și în măsura disponibilității, spații cu titlu gratuit pentru a prezenta, eventual a vinde, carte cu teme educative și/sau recreative, adecvate vârstei elevilor.

Aceste manifestări au loc și din cauza faptului că, interesul românilor pentru lectură este îngrijorător de scăzut. Astfel, rolul școlii devine esențial în combaterea acestui fenomen.

Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.”, se mai arată în comunicat.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Gabriela spune:

    15 februarie este marti, nu joi.

  • alexandru spune:

    intreb si eu doresc un raspuns si multumesc !deci se va citi 15 minute la ora 11 si apoi la ora 14 sau se va citi la toate orele intre 11 si 14 ar fi 3 ore in orar
    ????????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90