Donaris 930 x 122

Apă Canal 2000 S.A

Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

Citiți și: Anunț important de la societatea Apă Canal!

Societatea Apă Canal anunță semnarea și începerea Contractului de Lucrări CL8 – „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Topoloveni, Bradu, Căteasca și Albota”.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş, în perioada 2021-2027„Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PDD) reprezintă documentul de programare a Fondurilor Structurale și de Coeziune, care stabilește strategia de alocare a fondurilor europene, în vederea dezvoltării sectorului de mediu în România, în perioada 2021-2027.

Citiți și: Piteșteni, faceți-vă rezerve! Rămâneți fără apă

PDD se bazează pe obiectivele și prioritățile politicilor de mediu și de dezvoltare a infrastructurii ale Uniunii Europene, reflectând atât obligațiile internaționale ale României, cât și interesele specifice naționale. Obiectivul specific îl reprezintă promovarea accesului la apă și o gospodărire sustenabilă a apelor.

APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești pregătește “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş, în perioada 2021-2027” pentru finanțarea acestuia în cadrul Priorității 1 – Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată și tranziția la o  economie circulară, Obiectivul Specific RSO2.5 – Promovarea accesului la apă şi gospodărire sustenabilă a apelor, din cadrul Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

Proiectul constă în investiții pentru tratarea, distribuția apei și dezvoltarea facilităților de colectarea și epurare a apelor uzate care se vor implementa în zonele urbane și rurale din aria de proiect, ce vor avea drept rezultat dezvoltarea generală a infrastructurii apei și apei uzate în județul Argeș și conformarea cu prevederile directivelor UE relevante.

Contractul de lucrări CL8 – ”Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Topoloveni, Bradu, Căteasca și Albota” a fost semnat și atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, Asocierii HYATT DEVELOPMENT 2011 – Lider de asociere și ENERGOMONTAJ GRUP S.R.L..

Valoarea contractului este de 55.624.250,45 lei, exclusiv TVA. Durata de execuție a contractului va fi de 12 luni, începând cu data de 17.04.2024, cu o perioadă de garanție de 36 luni.

În cadrul contractului de lucrări CL8 se vor realiza următoarele investiții:

reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție în orașul Topoloveni:

-conducte noi de distribuție a apei potabile cu o lungime de aprox. 8,3 km (inclusiv cămine de vane, hidranți);

-conducte de distribuție a apei potabile propuse pentru înlocuire cu o lungime de  aprox. 1,2 km (inclusiv cămine de vane, hidranți).

reabilitarea conductei magistrale de distribuție (aducțiune) în comuna Bradu:

-conducta magistrală de distribuție propusă pentru înlocuire cu o lungime de aprox. 1,8 km;

-conducte de racordare a rețelelor de distribuție existente la noua conductă magistrală de distribuție cu o lungime de aprox. 101 m.

Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

extinderea rețelei de distribuție în comuna Căteasca:

-conducte noi de distribuție a apei potabile cu o lungime de aprox. 0,5 km;

extinderea rețelei de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în orașul Topoloveni:

-conducte noi de canalizare cu o lungime de aprox. 7,3 km;

-6 stații noi de pompare apă uzată și conductele de refulare aferente cu o lungime de aprox. 2 km.

reabilitare rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în comuna Bradu:

-conducte de canalizare propuse pentru înlocuire cu o lungime de aprox. 9,1 km;

-o stație nouă de pompare apă uzată și conducta de refulare aferentă cu o lungime de aprox. 504 m.

extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în comuna Albota:

-conducte noi de canalizare cu o lungime de aprox. 25,3  km;

-10 stații noi de pompare apă uzată și conductele de refulare aferente cu o lungime de aprox. 3,7 km.

Proiect propus la co-finanţare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Bebe spune:

  Faceți frate, foarte bine. În Babana nu face nimeni nimic. Primarul doarme pe el. Suntem pe cont propriu. Nu avem gaze, nu canalizare, nu transport metropolitan, drumuri jalnice, etc….. Adevărul este ca suntem pitiți în pădure, nu ne vede nimeni… Rușine și Consiliului Județean

 • Popescu spune:

  Asa este si la Calinesti.Nimic nu se face.Nu avem gaze.nu avem canalizare.Mijloce de transport deloc. un maxi pe zi dimineata spre Pitești de la Cârstieni.

 • Catalin spune:

  Am vazut cum a „facut” apa canal 2000 retele de canalizare in Mosoaia/Bascov/Poiana Lacului…ani de zile de vorbe in vant!

 • Coco spune:

  La Vulturesti , primarul ne a blocat drumul principal la strada principala pe Mazgana , în favoarea unui podet construit fără autorizație.
  Nu exista gaza , canalizare unde fosele se scurg pe strada unde avem puțuri de alimentare cu apa potabila.
  Pe pârâul Mazgana este depozit de gunoaie de toate tipurile.
  Primaru posirca ” rezolva eronat problemele acestea.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3