New Profesional Consult 930 x 122

iarna

Se închid școlile la iarnă? Care este răspunsul oficial

Ce va întâmpla cu școlile din România pe perioada iernii, având în vedere criza energetică cu care ne confruntăm? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații referitoare la acest subiect. Acesta susține că ”vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece” și că elevii nu vor avea de suferit.

Declarația oficială a ministrului

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a scris ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina personală de Facebook.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Bogdan spune:

    Timp de 4 sau 6 ore cat dureaza scoala online, statul trebuie sa-mi plateasca incalzirea si lumina consumata cu copilul.

  • Iulia spune:

    Ma voi nu sunteți sănătoși ce curent ce crize tot atât platim ce atâta criza cei care sau schimbat furnizorul aia cred ca au de suferit ca sau dus repede sa schimbe furnizorilor..sa închideți școlile ca ceea? Plătiți mult pentru palatul parlamtului cât plătiți la caldura și lumină urâților atat va trebui sa închideți școala pentru că de altceva nu sunteti buni ..
    Faceți economie în parlament acolo merge caldira multă și lumina

  • Carmen spune:

    Nu va trece prea mult timp și vor începe primarii cu vaitatul și cerșitul că nu mai pot plăti utilitățile în școlile de care trebuie să se îngrijească.
    Că doar ce le mai băgăm niște bani în buzunar…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3