NOR CURIER 930X122

lege

Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Se întâmplă în toate școlile!

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Unitățile de învățământ preuniversitar vor trebui să afișeze la intrare atât condițiile în care persoanele din afara acestora pot avea acces în clădire, dar și autorizația de securitate la incendiu.

Precum și autorizația sanitară de funcționare ori lipsa acestora.

Citiți și: Decizie majoră în școli! Nu va fi nevoie de acordul părinților

În acest sens, un proiect legislativ se află în atenția senatorilor.

Legea 198/2023 a învățământului preuniversitar urmează să fie modificată.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, proiectul de lege de la Senat trebuie să se aplice.

La modul concret, modalitatea de acces în cazul persoanelor din afara școlilor va trebui afișată la loc vizibil la intrarea în unitățile de învățământ.

Acum, legea stabilește că procedura de acces al persoanelor din afara unității de învățământ trebuie să se regăsească doar în regulamentul de ordine interioară al acesteia.

Se întâmplă în toate școlile!

În plus, unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile de educație extrașcolară vor avea obligația publicării avizului, respectiv a autorizației de securitate la incendiu, precum și a autorizației sanitare de funcționare.

Acestea vor fi afișate pe site-urile proprii și la loc vizibil la intrare sau la avizier.

Dacă nu dețin documentele amintite, aceste instituții vor trebui să anunțe acest lucru tot prin site-urile proprii.

Sau prin afișarea la loc vizibil la intrare sau la avizier a acestui lucru.

,,Credem că siguranța preșcolarilor și a elevilor, a personalului didactic și administrativ reprezintă o condiție esențială în ceea ce privește asigurarea unui climat apt să permită desfășurarea optimă a actului educațional.

Astfel, obligarea unităților școlare la publicarea informațiilor privind deținerea avizului/ autorizației de securitate la incendiu sau a autorizației sanitare de funcționare reprezintă un prim pas de politică legislativă în ceea ce privește creșterea gradului de conștientizare, cu precădere în rândul autorităților publice, referitor la importanța asigurării siguranței în unitățile școlare, ca element de bază în organizarea învățământului”, își motivează inițiatorii propunerea.

Detalii, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90