930 x122 grota rece

alcoolemie

Se schimbă limita de alcoolemie pentru șoferi!

Se schimbă limita de alcoolemie pentru șoferi!

Citiți și: Atenție, șoferi! Restricții majore pe cel mai circulat drum

Uniunea Europeană propune o serie de modificări în ceea ce privește legislația rutieră comunitară.

Una dintre schimbări urmând să facă referire la limita de alcoolemie pentru șoferi.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Uniunea Europeană dezbate în această perioadă un nou set de reguli pentru conducătorii auto, printre care:

– introducerea unui permis de conducere digital

– modificarea limitelor de valabilitate a permiselor auto

– scăderea vârstei la care o persoană poate dobândi dreptul de a conduce un autovehicul

– controalele obligatorii de sănătate

– o nouă limită de alcoolemie.

Uniunea Europeană analizează propunerea de scădere a limitei de vârstă pentru obținerea carnetului de conducere.

Astfel, adolescenții care au împlinit 17 ani ar putea obține permis auto.

Aceștia ar avea dreptul să se urce la volanul unui vehicul, dar numai dacă vor fi însoțiți de un major.

De asemenea, se va putea obține permis de conducere pentru camioane și vehicule pentru transport pasageri de la 18 ani.

Se schimbă limita de alcoolemie pentru șoferi!

Deputații europeni propun ca șoferii începători să aibă o perioadă de 2 ani, după obținerea permisului, în care vor fi supuși mai multor restricții.

De exemplu, în cazul acestora va fi propusă o limită de alcoolemie de 0,2 g/l.

Totuși, această limită nu va fi impusă la nivelul tuturor statelor membre, ci va fi doar o recomandare.

Ceea ce înseamnă că fiecare țară va decide limitele și sancțiunile impuse privind conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Ordonanță de Urgență 195/2002 stabilește limitele de alcool pur în aerul expirat și concentrația acestuia în sânge.

Astfel, pentru o concentrație cuprinsă între 0.01 și 0.40 mg/l alcool în aerul expirat, conducătorul auto va fi amendat contravențional.

Totodată, se va suspenda permisul de conducere pentru 90 de zile și va primi între 1.485 lei și 3.300 de lei amendă contravențională.

O concentrație alcoolică de peste 0.40 mg/l în aerul expirat atrage după sine nu doar suspendarea permisului și amendă, ci și întocmirea unui dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Detalii, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

24 de comentarii

  • Horia spune:

    Ce mai putem spune,dacă cei trimiși la parlamentul european stau momai și nu iau atitudine! Sau poate ca sunt de acord cu aceste aberații!… Adică un major are aceleași aptitudini și posibilități de a acționa de pe scaunul din dreapta ca un instructor? Adică dacă are 18 ani,fiind major,poate!?!..Pai aia nu i- au putut sa ii învețe lucrurile elementare pe elevi și o sa rezolvam dintr-o data cu un copil de 17 ani și un major în dreapta? Și dacă majorul e la serviciu și copilul pleacă la școală cu mașina,ce facem? Ăștia termina școală de șoferi, ajung pe strada și, intr-un sens giratoriu,ca mai toți,taie toate liniile și merge drept ,ca asa stie si poate! Și dacă îndrăznești sa circuli normal,corect ,se suie pe tine cu harbu’ ! Iar pentru condus mașini grele…E alta poveste! Voi v-ati urca intr-un autocar cu un tip de 18 ani la volan? Ce responsabilitate are el ?
    Și asta în condițiile în care ,conform statisticilor asigurătorilor,cele mai mari și mai multe grozavii din accidente auto se datorează celor sub 25 de ani!!!… Asa ne trebuie ,am vrut Europa! De la vara,oameni buni,feriți ca vin! Vor face vraiște pe drumuri!…

  • Titi spune:

    daca cel major din dreapta nu are permis cu ce ajuta pe minorul de 17 ani de la volan?

  • Rupet Ramcea spune:

    Directive europene date de descreierati. Am senzatia ca se verifica in practica zicerea filozofica: ” nimeni nu ne poate face atata rau cât ne putem face singuri” Cand vom avea directive asupra orelor de contact sexual, câte pe luna, ce greutate sa aibe roaba incarcata, ce dimensiune sa aibe gaura macaroanei, dimensiunea pasului, etc.,etc. Cine dracu ne adus in uniunea asta de smintiti mintal? Cine ne condsmna sa platim cei 5000 de militari americani cu 7000$ pe luna? Sa nu mai zic de „prietenii” ucrainieni, sume, ajutoare etc.

  • Anonimus spune:

    Asta este, scelerații de la Bruxelles s-au pus pe omorât cetățeni și pe drumurile publice( nu le-a ajuns pandemia care a fost și nici cea care va sa vină), nu le ajunge nici nenorocirile pe care ni le servesc drept mâncare, s-au hotărât sa mai scape din cetățenii europeni ,în număr cât mai mare și pe șosele!!!! Deci, atenție, nu se precizează măcar ca, maiorul care zice-se ca să fie în dreapta sa aibă măcar permis de conducere, nu, doar sa fie major!!! Și cu vehiculele de marfă, rațiunea pentru care în legislația noastră, acum , se cere sa ai permis și măcar 22 de ani este ca, respectivul, sa fie familiarizat măcar cu traficul și regulile de circulație!! Deci, dă un colos de camion de 50 de tone pe mana unui copil de 18 ani care, iertat sa îmi fie, are discernământul cât nuca și sa vezi victime pe șosele!!!!!! Dar, ce ma sperie cel mai tare este că slugile politice autohtone, vânduții noștri, se vor grăbi sa modifice legislația în acest sens că, na, așa a spus Bruxelles-ul frate!!!
    Mă așteptam ca, dacă tot le da dreptul sa conducă la cei care nu știu bine nici o labă să facă, sa limiteze capacitatea cilindrică a ,,fiarelor” pe care au dreptul sa le conducă la un ,să spunem, maxim 1000-1200 cmc dar, nu, nu s-au gândit la așa ceva!!! Și să vedeți atunci copii de bani gata cu ,,dihănii” de 3-5000 de cmc( că, na, tăticul și mămica le cumpără jucării scumpe odraslelor) cum ne omoară că pe muște pe stradă!!!
    Rămân la ideea mea că UE trebuie urgent, dar urgent, nu altfel, să se ducă dracului și să revină popoarele europene la viața lor normală că, de vreo 20 de ani numai scelerați nenorociți conduc destinele a sute de milioane de oameni!!!! Iar aceste sute de milioane tac că vitele și se supun!!!

  • Mitica spune:

    tâmpiți.

  • Niculae spune:

    sunt total împotriva că un tânăr să obțină permis la 17 ani.va fii nenorociri pe șosele.la această vârstă să conducă pe jocuri pe net.dar nu pe șosele.marile tragedii le-au făcut acești tineri.chiar este o mare tâmpenie că și altele dealtfel.

  • Niculae spune:

    chiar sunteți demenți? dați permise de conducere la nou-născuți ? atunci dățile și brevete de piloți de avioane de pasageri. sincer ați inebunit definitiv.

  • DRAGOSTE spune:

    CRED CA EUROPARLAMENTARII NU DORM CA SA ACCEPTE ACESTE ABERATI ?

  • Craiovan Eugenia spune:

    Pt.care motiv trebuie să se supună România acestor aberații ?Am ales așa zișii politicieni pt.ca să se ocupe de România, nu să o facă sclava Uniunii Europene care de atâția ani nu o primește în Schengen. I-am ales pt.ca să prospere țara și oamenii să aibă viața normală, nu să facă reguli absurde și poporul sclav.Copii de 18 ani să conducă transport persoane ? Păi aia încă nu s-au trezit la viața în adv.sens al cuvântului.

  • Dumitru spune:

    Bumul simț te naști cu el ! Daca vof fi instruiți bine tinerii pot vonduce orice.
    Problema este cu beizadelele, nesimțiții , javrele si alte jivine care pur si simplu nu vor ei sa respecte regulile se circulatie si normele de conviețuire sociala ! Din ce cauza ? Că nu exista pedepse corespunzatoare ! Ia sa fie introdusa pedeapsa cu moartea pentru pedepsele de peste 20 ani, dublarea tuturor pedepselor cu inchisoarea si eliminarea controlului judiciar si a altor măsuri nepotrivite. Adica ai facut beleaua , ori esti omorat ori închisoare pe săturate.
    si atunci Romania va fi RAI !

  • Stefan spune:

    Propuneri proaste . Pentru orice prezență de alcool în sînge sau aer expirat anularea permisului + fără drept de redobîndire vreodată așa ar trebui să fie legea atunci am fi ca și la donarea de sînge din codași am ajunge fruntași dar na cine vrea așa ceva România trebuie să fie cam pe ultimul loc la orice . permis la 17 ani foarte bine dar dacă ai făcut accident pînă la împlinirea a 18 ani pa , ai dreptul să dai de permis doar la 30 ani

  • Alexandru spune:

    … Ferește-te șaranpoi co venit șoferi noi..!!

  • Xdx spune:

    Domnilor, la ce va asteptati de la o ” conducere ” a tarii , slugarnici , idioti si analfabeti functionali , pe care nu ii intereseaza ce aberatii pun in practica sceleratii dela brux ?!

  • Xdx spune:

    Domnilor, la ce va asteptati de la o ” conducere ” a tarii , slugarnici si analfabeti functionali , pe care nu ii intereseaza ce aberatii pun in practica sceleratii dela brux ?!

  • Nelu spune:

    Noaptea minții! Și, e doar începutul!

  • Suciu Aurelia spune:

    Cel din dreapta trebuie sa aiba permis si o vechime de 5 ani, limita de viteza pt,incepatori ar trebui sa fie inferioara cu 20-30 km depinde de strazi principale ,autostrazi..asa invata sa fie responsabili iar despre alcool e bine, ..depinde c’è mananci, farmaci.
    Oricum e bine sa prevenim pt.sanatatea noastra..

  • Liviu spune:

    baaaaa,voi sunteți nebuni ,ptr alcool ,suspendarea pe viata a permisului și la pușcărie 10 ani ,și ptr droguri la fel ,iar permisul n-ai bacalaureatul nu te urci la volan ba nu te înscrii la școală de șoferi, toți analfabeți s-au făcut șoferi în ziua de aI

  • Vasile Vasile spune:

    dar la faptul că toți analfabeții s-au făcut parlamentari și conduc o țară, ce părere ai ?

  • Pop spune:

    milițienii in cazul când te prinde băut pot fi puși să suflet în fiola sau ei șanț scutiti

  • COSTICA spune:

    Să dai permis la vârsta de 17 ani este o nebunie .Numai așa se poate împuțina sigur populația. Dacă cu covidul nu au reușit reușesc cu tinerii. Aruncă mereu că accidentele se întâmplă din cauza bătrânilor la volan, nu că țin cu bătrânii că aș fi eu batran am 53 de ani ,vârstnicii merg foarte vigilenți .Mai sunt și cazuri foarte rare când se întâmplă din cauza lor vreun accident.Accidentele provocate de tineri sunt pe fiecare zi și sunt accidente grave .Părerea mea că la tineri permisul trebuie dat când împlinesc vârsta de 22 ani sau la 18 ani dar să meargă până la vârsta de 22 ani cu părinții pe bancheta din dreapta .Chiar dacă nu sunt șoferi n-o săi lase să apese pedala de accelerație,îi văd dacă sunt drogați ,beți. În niciun caz să nu li se dea permisul la 17 ani .În legătură cu alcoolul la volan ,ar trebui să fie o toleranță mica de 020 adică echivalentul la o bere și să nu ți se ia permisul și nici amendă. De ce zic asta ,mai se poate mânca, o salata cu oțet, o ciocolată cu rom,o bomboană cu coniac fără griji când te urci la volan nu neapărat să bei o bere .De la 020 la 040 amendă cât cuprinde iar de la 040 condamnare.

  • Scot mell spune:

    ați vrut în UE? na UE…..

  • Simplu spune:

    la 17 ani să conducă trotineta electrica.bicicleta. nicidecum auto.adevarul e că în țara este haos. până și tata popa fura lumea necăjită. oare cate permise sau dat pe șpagă și fără examen. este o regula ; cine fura mai mult este cel mai respectat. unde ești CEAUSESCULE?

  • Simplu spune:

    iată rezolvarea tuturor problemelor pe șosele.accidente etc: toate autovehiculele să aibă caroseria CAUCIUCATA. un cauciuc SPECIAL în caz de coliziune să nu se poată întâmplă nimic.atunci se poate permite orice la volan. exact că în parcul de distracții cu mașinuțele.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90