930 x122 grota rece

examen

Se schimbă regulile pentru obținerea permisului auto!

Se schimbă regulile pentru obținerea permisului auto!

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un proiect.

Acesta prevede că examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere poate să fie dat oriunde în ţară.

Citiți și: Permisul de conducere se va obține mai ușor!

Astfel, candidații nu vor mai fi oligați să susțină examenul numai în localitatea de domiciliu.

Propunerea legislativă modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ vizează reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic, până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere.

Dar și oferirea posibilităţii candidaţilor la obţinerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice oriunde în ţară, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Se schimbă regulile pentru obținerea permisului auto!

Această modificare va permite candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia să depună dosarul complet la autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa.

De asemenea, proiectul mai stabileşte că:

,,pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu”.

Conform motivării comisiei, această modificare va permite unităţilor autorizate cu atribuţii în domeniu organizarea mai bună a activităţii de pregătire a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere.

Examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere va rămâne să fie dat în condiţiile actuale.

Asta deoarece, acum, autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Detalii, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90