930 x122 grota rece

zile libere

Se taie zile libere!

Se taie zile libere!

Citiți și: Nu se face școală! Acești elevi din România nu sunt obligați să participe la cursuri

Există o popunere legislativă pentru interdicția de a mai stabili zilele libere legale fără compensații pentru angajatorii din privat.

Dar și decontarea sporurilor pe care aceștia trebuie să le plătească.

Citiți și: Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

Așa prevede un proiect de lege pus in dezbatere la Senat.

Într-o propunere legislativă recent înregistrată la Senat, mai mulți parlamentari cer interzicerea stabilirii altor libere legale pentru angajații din mediul privat, în lipsa unor compensații pentru angajatori.

Angajatori care, din cauza atâtor tipuri de zile libere la care au dreptul angajații lor și pe un fundal economic extrem de dificil, riscă să ajungă chiar la faliment.

La puțin timp după această propunere, în Parlament a mai apărut una, de data asta cu ideea decontării sporurilor pentru angajații ce trebuie să lucreze în zilele de sărbătoare legală.

Tot din expunerea de motive aflăm că, dincolo de liberele legale enumerate la art. 139, s-au tot adăugat și alte tipuri de zile libere la care angajatorii au dreptul.

De pildă, spun parlamentarii, concediul paternal (acordat, probabil, o dată sau de două ori într-o viață de salariat sau niciodată pe perioada unui anume raport de muncă).

Detaliii, AICI – DOCUMENT Se taie zilele libere la privat. Un proiect de lege propune la schimb plăţi compensatorii

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Nicolaie Ciausiescu spune:

    nu e ca si cum angajatorii tin cont de ele…

    of saracii vor da faliment si nu vor mai juca salarii la ruleta…

    nu vir mai avea copshii lor bani de faina si bmw-uri / merc-uri cu ajutorul carora ne vor calca… offff!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3