NOR CURIER 930X122

consultații stomatologice

Servicii stomatologice gratuite!

Servicii stomatologice gratuite!

Citiți și: Cadastru GRATUIT în Argeș!

O propunere legislativă care urmărește completarea actualului cadru legal care reglementează protecția persoanelor cu dizabilități va permite acestora să beneficieze de servicii stomatologice şi tratamentele dentare suportate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Argeș. Incendiu! Un tractor, afectat

Citiți și: Veste mare pentru mii de argeșeni! Este gratuit!

Modificarea vizează asigurarea gratuită a serviciilor de sănătate dentară acestei categorii de persoane, în contextul discrepanței dintre costurile mari ale tratamentelor stomatologice și valoarea redusă a indemnizației de handicap.

Servicii stomatologice gratuite!

De asemenea, măsura prevede inclusiv decontarea aparatelor ortodontice, a obturațiilor, anesteziilor, extracțiilor sau protezelor dentare, precum şi reparația acestora.

În nota de fundamentare a propunerii se arată că, în momentul de față, persoanele cu grad grav (gradul 1) de dizabilitate, beneficiază de:

– indemnizația totală de handicap, în cuantum de 526 lei (indemnizație de 368 lei + buget complementar 158 de lei).

Iar cele cu grad de handicap accentuat primesc doar indemnizația totală de handicap de 395 de lei (indemnizație 279 de lei + buget complementar 116 lei).

Valori care fac ca majoritatea tratamentelor stomatologice să fie inaccesibile persoanelor cu dizabilități.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90