New Profesional Consult 930 x 122

acces

Și aceste persoane vor avea prioritate în magazine!

Și aceste persoane vor avea prioritate în magazine!

Citiți și: Tranzacție majoră! Magazine din Argeș, vizate!

Alături de femeile însărcinate sau persoanele însoțite de copii, și persoanele cu dizabilități ori însoțitorii acestora vor avea prioritate la ghișeele sau casele de marcat ale instituțiilor publice sau magazinelor.

Conform unui proiect legislativ pus, de puțină vreme, în dezbaterea Senatului.

Citiți și: Alertă alimentară! Produs iubit de toată lumea, retras din magazine

Prin proiectul legislativ aflat în dezbaterea senatorilor se propune modificarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

La modul concret, viitoarea lege stabilește că persoanele cu handicap și însoţitorii acestora vor avea prioritate:

„la casieriile/ ghişeele/ casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, cu excepţia cazurilor în care acestea deţin casierii/ ghişee/ case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunţate”.

Un alt paragraf al proiectului prevede prioritate pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora la casieriile, ghişeele ori casele de marcat ale instituţiilor publice.

Și aceste persoane vor avea prioritate în magazine!

Precum şi la serviciile oferite de acestea, de asemenea, dacă instituțiile publice nu dețin deja ghișee dedicate acestor persoane.

Totodată, se stabilește că entităţile publice şi private vor avea obligaţia de a amplasa la vedere, lângă casele de marcat ori ghişee sau acolo unde se prestează serviciul oferit de acestea, afişe.

Care să prevadă acordarea de prioritate persoanelor cu handicap și însoţitorilor acestora.

O măsură identică se aplică, din toamna trecută, în cazul gravidelor și persoanelor cu copii mici.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3