930×122 CAPRA 5

lucrări de asfaltare

Situație absurdă lângă Pitești. Vestitul edil nu are minute în abonament

După ce în ultima lună ePitești a adus în atenția publică diversele problemele cu care se confruntă locuitorii comunei Moșoaia: problema cu strada Olteni, stradă care arată deplorabil și care a devenit aproape impracticabilă din punct de vedere al traficului rutier și pietonal din cauza lucrărilor neterminate (Subiectul pe larg, AICI: Evul Mediu lângă Pitești! Primar (PNL): Stați liniștit, că nu e adevărat!), dar și problema cu sutele de câini vagabonzi care au împânzit strada Drumul Morii (Subiectul pe larg, AICI: Pericol EXTREM lângă Pitești! Zeci de câini agresivi, liberi!), acum, o altă situație absurdă a ieșit la iveală.

Citiți și: Argeș. S-a răsturnat cu mașina. O persoană este rănită

Cetățenii îl acuză pe primar, și implicit pe proiectantul care se ocupă de proiectele din comună, că nu se deplasează pe teren pentru analiza obiectivelor și că toate deciziile sunt luate din scaunul de la birou.

Așa își explică ei finalizarea lucrărilor de asfaltare de pe strada Băsăngești, lucrări care la nici măcar un an de la terminare s-au concretizat cu inundarea zonei și blocarea totală a unei benzi de circulație.

Citiți și: Exclusiv. Anunțul MOMENTULUI: Noi localități de lângă Pitești cu transport Publitrans

Situația a fost semnalată de un cetățean pe grupul de Facebook destinat oamenilor din localitate.

„Mulțumim primarului și domnului proiectant care face proiecte doar din pix, fără a se deplasa pe teren pentru acest ”pod”. Sperăm să nu mai plouă, ca să putem pleca de acasă”, este mesajul scris de cetățean.

În Moșoaia, cetățenii construiesc poduri, nu Primăria

Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile, ePitești a luat legătura cu autorul postării.

Persoana în cauză ne-a explicat că undeva pe strada Băsăngești exista o mică gârlă, iar în momentul în care zona a fost asfaltată nu s-a luat în considerare și construirea unui pod.

„Strada respectivă s-a asfaltat anul trecut, în vară sau în toamnă, recent. Cetățenii din zonă au fost cei care au construit podul, pentru că atunci când s-a asfaltat, domnul proiectant nu s-a gândit și la un pod.

Dumnealui a considerat că nu este necesar, în condițiile în care se inunda și înainte să fie dirijat de toate șanțurile pe gârla aceea. Acum sunt dirijate și toate șanțurile acolo.

Au săpat în gârla aia și au băgat bolovani, fier, beton, adică au betonat gârla și nu au făcut și un pod. Nu au avut în proiect, asta a fost explicația. 

Domnul primar a spus că i-a spus domnul proiectant că va săpa apa pe sub acel beton, ceea ce este absolut imposibil, pentru că este săpat cel puțin jumătate de metru.

Podețul este făcut de cetățeni, nu de Primărie. Doar pe acel podeț îngust putem circula. S-au rugat cetățenii să nu-l dărâme”, ne-a mai spus autorul postării, localnic al comunei Moșoaia.

Mihai Vătafu, consilierul local USR Moșoaia: „Nu este normal ca în 2023 să mai existe așa ceva”

Cu privire la situația semnalată, ePitești a luat legătura și cu consilierul local USR de la Moșoaia, Mihai Vătafu.

„Lipsa supravegherii procesului de asfaltare pe strada Băsăngești a fost semnalată de către oamenii din zonă: stâlpii de curent erau foarte aplecați după ce s-au făcut șanțurile, rigolele au cedat sub greutatea mașinii de gunoi care trece săptămânal și, colac peste pupăză, podul din imagine.

Am discutat personal cu conducerea primăriei referitor la pod și am fost asigurat că o să fie făcut.. rezultatul? Îl vedeți în imagini.

Fac apel la mai multă responsabilitate pentru a face lucrurile bine de la început. În definitiv, aici trăim toți și trebuie să ne gospodărim cât mai bine. Nu este normal ca în 2023 să mai existe așa ceva”, a declarat Mihai Vătafu, în exclusivitate pentru publicația noastră.

Cum era normal și firesc, l-am sunat și pe Ion Necula, primarul cel vestit din localitatea Moșoaia din partea PNL, pentru un punct de vedere oficial cu privire la acest subiect. Cum ne așteptam, de altfel, acesta nu ne-a (mai) răspuns la telefon. Cu alte ocazii o făcuse, neștiind probabil numărul la acel moment.

Noi tot așteptăm să ne sune înapoi…

P.S. Domn’ primar, dacă nu (mai) aveți minute, dați-ne bip, vă sunăm noi înapoi. Tocmai ne-au intrat nelimitatele…

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Ghimisi Marian spune:

    Vai mama noastră cu un asemenea edil! Să nu se gândească la campania electorală de anul viitor (și nici secretarul )căci multe mizerii au făcut. Poate aude ( și vede) cine trebuie !

  • Eugen Bruma spune:

    Anonalii sunt si in slte cazuri. Am ridicat problema cotelor gresite asupra asfaltarii Strazii Prunilor, cat si al lipsei de finalizare al lucrarilor aditionale. Niciun raspuns si nici o masura luata. Diriginte de santier lipsa, lipsa coordonare lucrari, lipsa receptie lucrari executate. Bani cheltuiti pentru a se arata ca se face ceva. Se face dar de ce de proasta calitate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3