930×122 CAPRA 5

smartykids

SmartyKids, metode inovatoare pentru dezvoltarea abilităților și inteligenței!

SmartyKids, metode inovatoare pentru dezvoltarea abilităților și inteligenței!

Citiți și: SmartyKids Pitești, pentru copii isteți! Aritmetică mentală pentru dezvoltare multilaterală

Cauți o alternativă utilă de petrecere a timpului pentru copilul tău? Înscrie-l la cursurile SmartyKids Pitești!

Iată câteva motive pentru care merită să-l înscrii pe cel mic în centrele SmartyKids din Pitești și Mioveni. 

Citiți și: SmartyKids: dezvăluiți secretele superputerilor mintale ale copiilor voștri!

Principala activitate pe care cei mici o desfășoară în aceste centre este ”Aritmetica mentală”, o metodă unică de stimulare intelectuală. Ajută copilul să stăpânească mai bine materialul școlar, dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire, ajută la o mai buna înțelegere nu doar a științelor exacte ci și a celorlalte discipline. Aritmetica mentală ajută la procesul de interiorizare, stocare și procesare a informației.

Manipularea abacului reprezintă o activitate motorie fină care stimulează zona creierului responsabilă de articularea discursului și dezvoltarea unei fine motricități.

Dezvoltă ambele emisfere cerebrale, deoarece, în procesul de calcul, copilul folosește ambele mâini. Combină funcția tactilă, mișcarea și activitatea computațională. Activează cortexul prefrontal, aceasta fiind cea mai dezvoltată parte a creierului care monitorizează, controlează, direcționează și focalizează acțiunile.

Abacul este o numărătoare japoneză, cu ajutorul căruia se pot efectua, cu viteză mare, diverse calcule matematice – adunare, scădere, înmulțire, împărțire și chiar operații mai complicate. Există două metode de calcul: soroban și aritmetica mentală.

Dacă metoda soroban se referă la efectuarea calculelor pe această numărătoare japoneză, aritmetica mentală presupune efectuarea calculelor fără a folosi efectiv un soroban, ci doar imaginându-se unul.

Sorobanul are 5 biluțe: 4 biluțe jos – numite biluțe pământești, cu  valoare de 1, și o biluță sus – cerească, cu valoare de 5. Acestea nu pot fi mutate oricum. Biluțele de pe abac se împing după o anumită regulă.

Folosirea unui abac implică multă atenție și concentrare, aceste valori fiind și cele dezvoltate copiilor. Elevii devin mai concentrați, creativi, spontani și atenți la detalii.

Pentru înscrieri, precum şi orice alte detalii, puteți folosi următoarele date de contact:

Tel. 0769.053.396 – Dana Popescu

Facebook SmartyKids Piteşti

E-mail: [email protected]

www.smarty-kids.ro/pitesti-pitesti-contact/

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3