Donaris 930 x 122

copil

medici_56959300

AI O ZI LIBERĂ PE AN CA SĂ-ȚI DUCI COPILUL LA DOCTOR!

De acum înainte angajatorul este obligat să le acorde părinților o zi liberă pe an special pentru a-și putea duce copilul la un control medical. Dacă familia are trei sau peste trei copii vor fi acordate două zile libere anual, fie consecutive, fie separate, în funcție de decizia angajatorului.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Măsura, adoptată astăzi de Camera Deputaților, for decizional, este valabilă atât la stat, cât și la privat. Liberul va fi dat la solicitarea unuia dintre părinți sau, acolo unde este cazul, a reprezentantului legal al copilului. Precizăm că cererea va trebui depusă la angajator cu 15 zile înainte de data controlului medical. Ulterior, părintele îi va prezenta angajatorului actele de la medicul de familie care vor certifica efectuarea controlului. Atenție, însă! Potrivit proiectului adoptat azi în Parlament, angajatorul nu are obligația să plătească această zi liberă.

Inițiatorii au avut în vedere să-i încurajeze pe părinți să-și ducă la doctor copiii în fiecare an pentru verificarea stării lor de sănătate.

Citiți și: Breaking. Incredibil! Copilul căzut azi de la etaj a mai căzut și acum 3 ani!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3