Donaris 930 x 122

Pitesti

CITIȚI POVESTEA EMOȚIONANTĂ A UNUI COPIL MINUNAT! ÎL PUTEM AJUTA SĂ MEARGĂ ȘI SĂ VORBEASCĂ!

Ştefan Dorin Minea, un copil în vârstă de patru ani din județul Argeş, are nevoie de sprijinul nostru. Băieţelul suferă de paralizie cerebrală şi sindrom West. Terapia care îi este necesară pentru a-l pune pe picioare și a-l ajuta să vorbească implică o sumă de bani de care familia nu dispune. Luni, 20 octombrie, de la ora 18, sunteţi aşteptaţi la Teatrul „Alexandru Davila” pentru un spectacol caritabil în sprijinul micuțului. Suportul minim este de 25 de lei. La spectacol își vor da concursul Steliana Sima, Mihaela Gurău, Nicolae Pascu, Costinel Alexandrescu și Alex Pîrvu. Spectacolul va fi prezentat de Doina Mirea, realizator de emisiuni tv.

Citiți și: Pitești: Bărbat tăiat cu un ciob la jocurile de noroc. Ce spune Poliția

Mama lui Ștefan spune povestea tristă a copilului său, poveste începută încă de la naștere. „8 decembrie 2009. Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nicio problemă şi, deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a asfixiat la naştere şi nu îi dădeau nicio şansă să trăiască. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos – un îngeraş – aşa cum este şi acum! De pe la 5 luni au început problemele, iar la 8 luni i s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West. A început tratamentul. Mai întâi pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică. Doamna doctor neurolog a spus că dacă va face intensiv terapie de recuperare se va recupera. Era atunci prima speranţă… Acum, după atâta timp, mi-a spus că m-a încurajat. Se pare că nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine. Este nevoie de multă răbdare, timp şi bani.

La 9 luni am început terapia de recuperare. Am făcut în Bucureşti terapie Vojta. Pentru că rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nicio descărcare neurologică, i-a fost scos tratamentul medicamentos. Acum diagnosticul este paralizie cerebrală şi Sindrom West. A urmat o perioadă de recuperare acasă, în Piteşti, şi apoi am reuşit să ajungem în Sibiu, în centrul care este specializat pe terapie Vojta, acolo unde – mami şi Ştefan – ne-am mutat şi am stat aproape doi ani făcând terapie intensiv, de cele mai multe ori de trei ori pe zi. Rezultatele au început să apară. Pentru că nu a mai acceptat această terapie, am început terapia ABR, adusă în România de Asociaţia Copii Suflete Speranţe, în Constanţa. Între timp am început hidroterapia, terapia ocupaţională și logopedia. Rezultatul după patru ani de muncă: Ştefan a început să meargă de-a buşilea, a început să spună primele cuvinte şi, de două săptămâni, în cabinetul doamnei doctor, a reuşit să se ridice singur în picioare, susţinându-se de scaun.

Citiți și: Ce s-a întâmplat la Pitești, aseară, întrece orice imaginație

Toate aceste terapii ne fac să sperăm la momentul în care va reuşi să meargă singur. Media costurilor este de 2.500 de lei pe lună, bani de care nu dispunem. Venitul nostru este de 450 de lei, indemnizația pe care o primesc eu pentru că sunt în concediu de creștere a copilului cu handicap până la 7 ani, iar Ștefan beneficiază de ajutor de handicap de 91 de lei, plus alocația dublă de 84 de lei. Și suntem doar noi doi. Ca să reușesc să fac rost de bani, am început să lucrez bijuterii manual și așa am reușit să continuăm ce ne-am propus. Pentru terapia ABR am mai avut și susținerea celor care au donat 2% în contul asociației umanitare Trandafirul speranței.” Contul este următorul: RO61RZBR0000060015171453, deschis la Raiffeisen Bank Pitesti, CIF 30927077, Mirela Minea (mama), Ștefan Dorin Minea (copilul).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90