930 x122 grota rece

alex păușescu

DRAMA UNOR PĂRINȚI: ”VOM VINDE ȘI APARTAMENTUL CA SĂ ÎL SALVĂM PE ALEX!”

Drama unor părinți: ”Vom vinde și apartamentul ca să îl salvăm pe Alex”. La începutul acestui an, v-am prezentat cazul unui tânăr profesor din Pitești, Alexandru Păușescu (detalii, AICI). Alex are 34 de ani și a fost profesor de istorie la unități de învățământ din orașe argeșene și nu numai.

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Alex a fost diagnosticat cu o formă severă de cancer (neoplasm rectal stadiul IV) și, după mai multe tratamente în spitale din România, salvarea lui ar putea fi la o clinică din Turcia. Până în prezent, s-au cheltuit, pentru tratamente și drumuri în străinătate, peste 35.000 de euro. După finalizarea tratamentului, specialiștii din Turcia vor stabili dacă Alex poate fi sau nu operat de cancer.

Am discutat cu părinții lui Alex, Gabriela și George Păușescu, doi oameni care au făcut și vor face tot ceea ce le stă în puteri pentru a-și salva singurul lor copil.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

Banii din darul de nuntă, dați pe tratament

Anul trecut, în luna iulie, Alex s-a căsătorit. Ar fi avut și atunci dureri, susține tatăl său, în luna august 2017, în urma unui control, constatându-se că are cancer în faza a patra. (Alexandru, înainte să afle că este bolnav):

Peste 35.000 de euro a cheltuit familia lui Alex pentru tratamente. Banii au venit din darul de nuntă, de la familie, prieteni sau cunoștinte.

”Din ianuarie și până acum, soțul meu și Alex au fost de 11 ori în Turcia pentru tratamente și evaluări medicale. Am cheltuit peste 35.000 de euro, din darul de nuntă al copiilor, de la prieteni, familie, cunoștințe. La ultima reevaluare făcută, în iunie, medicii au sesizat o situație îmbucurătoare. Pe 13 septembrie urmează o nouă serie de tratament și reevaluare în Turcia.”, ne spune mama lui Alex, Gabriela Păușescu.

De fiecare dată când merg în Turcia, Alex și tatăl său au nevoie de aproximativ 3.000 de euro, în această sumă fiind incluse costurile pentru o ședință de tratament, cazarea și transportul.

”Vindem și apartamentul pentru Alex, facem tot ce ne stă în putere ca să se vindece”

Părinții lui Alex nu pot spune cu exactitate de ce sumă ar mai fi nevoie pentru finalizarea tratamentului și operație. Ar fi vorba, însă, de cel puțin încă 35.000 de euro, bani pe care familia nu îi are.

”Nu avem banii necesari, mergem la bancă să facem împrumunt, vindem și apartamentul pe care îl avem dacă este nevoie, avem o căsuță la țară. Dar pentru Alex facem tot ce ne stă în putință. Luptăm până la capăt. Dacă sunt oameni care au bunăvoință și care vor și pot să ne ajute… Este o situație disperată.”, adaugă Gabriela Păușescu.

Înainte să înceapă tratamentul în Turcia, Alex a făcut mai multe investigații medicale în România. Despre problemele pe care le-au întâmpinat în spitalele din București ne-a vorbi tatăl tânărului profesor, George Păușescu.

”În București, tratamente sub orice critică… Dezamăgitor!”

Primele investigații medicale pe care le-a făcut Alex au fost la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, acolo unde a fost internat o singură zi. Au urmat zile de tratament la spitalele ”Sfânta Maria” și ”Elias” și Spitalul Militar. George Păușescu povestește că la Spitalul Universitar de Urgență ”Elias” condițiile lasă de dorit.

”Este sub orice critică, dezamăgitor, felul în care sunt tratați bolnavii la ”Elias”… Și condițiile de acolo… Este mizerie. Ca bolnav, te lasă să aștepți pe un scaun și vin cu soluții așezate pe un stativ, nu au aparatură necesară pentru a doza precis tratamentul.

Alex a fost operat de metastaze la Spitalul ”Sfânta Maria”, apoi a urmat un tratament la ”Elias”, a făcut chimioterapie pe cale orală, i-au dat capecitabină. Au urmat 25 de ședințe de radioterapie la Spitalul Militar, aici am fost mulțumiți de tratament, dar și de doctori. Apoi, s-a constatat că lipsea ceva… Pentru că nu progresa, din contră, starea lui Alex era din ce în ce mai gravă.

Nu ne-au spus să mergem la Genetică, să facem niște analize, să se facă testarea genelor care au produs cancerul. La ”Elias” i-au dat tratamentul degeaba.” spune George Păușescu.

”Nu plecam în Turcia dacă aveam speranțe în țară”

Tot tatăl lui Alex afirmă că, dacă ar fi existat condițiile necesare în România, nu ar fi plecat în Turcia.

”În țară ți se spune că nu mai ai nicio șansă, că în 4 luni mori, în Turcia ai șanse mai mari de 80%. Am întâlnit un doctor foarte bun, poate cel mai bun din Turcia. Ne-a spus că tratamentele din țară nu au fost bune… I-au făcut încă o probă și s-a stabilit că gena respectivă, B-raf, care era pozitivă, furniza cancerul. I s-a schimbat atunci tratamentul.

În România, la ”Elias” nu i s-a făcut această probă. Nu ne-au spus nimic. Din contră, mi-a zis o doamnă că mi-au dat un cartonaș pe care scria să facem probele genetice. Nici vorbă de așa ceva. I-am zis că nu ne jucăm cu viața fiului nostru, că nu ne-au zis nimic. Atunci și-au dat seama că au greșit.”, încheie George Păușescu.

În prezent, Alex se află în comuna argeșeană Mihăești, împreună cu soția sa. Părinții lui au trimis documente medicale și în SUA, pentru a fi siguri că fiul lor poate fi salvat. ”Facem tot posibilul ca Alex să se vindece!”, afirmă soții Păușescu.

Cei care pot și vor să îl ajute pe Alexandru Păușescu sunt rugați să doneze în următorul cont bancar, deschis la BRD Pitești: RO96BRDE030SV71917620300 – PĂUȘESCU ALEXANDRU CRISTIAN.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3