EcoMoto 930×122

liceul iulia zamfirescu

E APRECIAT LA „IULIA ZAMFIRESCU” PENTRU CÂT DE BINE DANSEAZĂ!

Marian Alexandru Deaconu are 16 ani şi este elev al liceului ,,Iulia Zamfirescu’’ din orașul Mioveni. Pasiunile sale sunt dansul popular şi fotografia. La doar 16 ani face parte deja din două ansambluri: ,,Plai de dor’’, al Centrului Cultural Mioveni, şi ,,Dorul’’.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Când ai luat contact cu lumea dansului?

-Am început să dansez încă de la grădiniţă, mi s-a părut un „sport” foarte frumos. Abia în clasa a III-a am început, însă, să iau lucrurile în serios şi m-am înscris la cursuri de dans. Mi-a plăcut foarte mult, aşa că am rămas acolo până în clasa a VIII-a. Am făcut atât dans modern, cât şi popular. De ceva timp încoace m-am axat doar pe dansuri populare. În această lună fac un an de când sunt în ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni, iar de trei luni activez și în ansamblul profesionist ”Dorul”.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Presupune dansul mult efort?

-Atunci când faci totul cu dragoste şi pasiune, nimic nu ţi se va părea îndeajuns de obositor încât să te facă să renunţi. Este şi cazul meu, iubesc ceea ce fac, aşa că niciodată nu simt oboseala.

Consideri că perfecţiunea în dans este ca şi în viaţă greu de atins?

-Este important să-ţi placă ceea ce faci, să fii stăpân pe situaţie, mai ales atunci când te afli în faţa a sute de oameni. Nu cred că există un dans perfect, întotdeauna vor fi lucruri pe care cu siguranţă ai fi putut să le faci mai bine. Da, perfecţiunea în dans e greu de atins, dar important este să tindem către ea.

Trecem la cealaltă pasiune pe care o ai. La ce vârstă ai început să fotografiezi?

-Acum un an, când mă aflam la aniversarea zilei unui coleg. Mi-a dat aparatul pentru a face câteva fotografii, iar acela a fost momentul în care mi-am dat seama că îmi place. Eram în perioada examenelor naţionale, iar tata mi-a promis că îmi va cumpăra un aparat dacă voi intra la un liceu bun. Cum acest lucru s-a şi întâmplat, tata mi-a cumpărat un Nikon D3100, un aparat DSLR foarte bun pentru a învăţa tot ce este legat de fotografie.

 Ce vei face după terminarea liceului?

-Voi continua cu dansul, dar, în acelaşi timp, mă voi ţine şi de şcoală. Nu ştiu exact la ce facultate vreau să merg: oscilez între Jurnalism şi Drept.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3