pizzeria sapori  930 122

PONTANACUL

Mesaj pentru premier: „Ponta, murim de foame! Asta-i țara ta?”

Primul-ministru dă impresia că îl doare-n bască de soarta Oltchimului, Arpechimului și a miilor de angajați ai celor două combinate. Victor Ponta nu a vrut nici astăzi să dea ochii cu reprezentanții salariaților de la Oltchim și Arpechim care au protestat la Guvern.

Întrebat ulterior de jurnaliști despre miting, premierul s-a rezumat să spună că intenția de acordare a unui credit din partea statului pentru repornirea Oltchimului este considerată de către Comisia Europeană ca fiind ajutor de stat. Cu alte cuvinte, este imposibilă. „Alte lucruri mai concrete vă poate spune domnul Vosganian”, a mai adăugat Victor Ponta, președintele partidului care, pe vremea când se afla în opoziție, promitea vocal salvarea Oltchimului și a Arpechimului după ce USL va ajunge la guvernare.

Circa 1.000 de angajați de la Oltchim Râmnicu Vâlcea și Divizia Petrochimică Arpechim Bradu (Pitești) au protestat astăzi în fața sediului Guvernului. Protestatarii au cerut repornirea instalațiilor la o capacitate de 65%, plata imediată a salariilor restante și ca politicienii din Guvernul Ponta să își respecte promisiunile făcute în privința Oltchimului în perioada electorală. Cei 1.000 de protestatari au strigat lozinci ca „Jos Guvernul!”, „Jos Ponta!” și „Vrem să muncim!” și au afișat bannere pe care scria „USL – Urmează Sărăcie Lucie”, „V-am votat și ne-ați mințit!” sau „Ponta, murim de foame! Asta-i țara ta?”.

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3