New Profesional Consult 930 x 122

dacia

MITINGUL DIN MIOVENI ÎN 15 FOTOGRAFII

Construirea cu prioritate a autostrăzii Pitești-Sibiu a fost principala revendicare a miilor de protestatari care au participat astăzi la mitingul organizat de Sindicatul „Autoturisme Dacia” pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.

Citiți și: Măsură nemaivăzută până acum la Dacia! Cum s-a ajuns în această situație

„Riscăm să pierdem peste 100.000 de locuri de muncă!”

Oamenii și-au exprimat temerea că tergiversarea construirii autostrăzii riscă să-i determine pe francezii de la Renault să mute în alte părți ale lumii linii de fabricație de la uzina argeșeană. “Peste 4 ani e târziu! De mâine eu cred că se poate discuta despre studiul de fezabilitate! Am documente că aceste studii au fost făcute şi pe timpul lui Ceauşescu! Cine cunoaşte diplomaţia franţuzească știe că ei nu spun pe faţă că pleacă! Ni se transmit mesaje elegante, pe care şi dumneavoastră le înţelegeţi! (…) Consecinţele sunt incalculabile! Din punctul meu de vedere, din cauza faptului că nu se acordă o atenţie deosebită infrastructurii investitorii puternici se vor retrage din România! Nu vorbesc ameninţător, vorbesc cu tristeţe despre faptul că pierdem o industrie care este de vârf oriunde în lume!”, a avertizat Ion Iordache, viceliderul sindicatului de la „Dacia”. „Dacă se amână riscăm să pierdem peste 100.000 de locuri de muncă în România! Ar trebui să le fie ruşine tuturor celor care conduc această ţară!”, a afirmat, la rândul său, Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, Bloc la care este afiliat și sindicatul de la uzina din Mioveni.

Citiți și: Se deschide o nouă fabrică și are legătură cu Dacia! Investiție de 15 milioane €

 

„Suntem prizonierii incompetenței voastre”

Amintim că protestatarii au scandat împotriva președintelui Traian Băsescu, a primului-ministru Victor Ponta și a Guvernului. S-a strigat „Jos Băsescu!”, „Jos Ponta!”, „Jos Guvernul!”, „Jos mafia!”, „Hoții!”, „Grevă!” și „Unitate!”. Protestatarii, o parte dintre ei fiind sindicaliști din București, Craiova sau Constanța, au avut numeroase steaguri tricolore. În fața mulțimii s-a aflat un grup de angajați de la uzina „Dacia” care au făcut zgomot cu tobele din dotare. Pe un banner a fost afișat un mesaj dur către guvernanți și clasa politică: „Suntem prizonierii incompetenței voastre”. Principala nemulțumire a protestatarilor a fost și rămâne tergiversarea construirii autostrăzii Pitești-Sibiu, arteră rutieră foarte importantă pentru „Automobile Dacia”. De asemenea, organizatorii au reclamat și faptul că guvernanții nu au respectat protocolul încheiat cu sindicatele în perioada în care se aflau în opoziție referitor la modificarea Codului Muncii. Sindicaliștii spun că formula adoptată în timpul Guvernului Boc și care este și acum în vigoare favorizează angajatorii în detrimentul angajaților.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90