- Publicat de: ePitești
- 3-10-2020, ora 15:39
- Social
NOI REGULI ÎN CĂMINELE STUDENȚEȘTI
Căminele studenţeşti vor trebui să fie dezinfectate zilnic, grupurile sanitare comune dotate cu săpun lichid, în timp ce camerele de studenţi vor putea fi locuite doar de două persoane sau studenţi din aceeaşi grupă, potrivit prevederilor stipulate într-un ordin publicat în Monitorul Oficial, intrat deja în vigoare
Citiți și: Starbucks schimbă regulile! Va fi interzis!Ordinul nr. 5.487/1.494/2020, semnat de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, privind măsurile de organizare a unităţilor de învăţământ universitar prezintă şi protocolul de funcţionare a căminelor studenţeşti pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19. Principalele prevederi ale ordinului referitoare la organizarea căminelor studenţeşti prevăd faptul că o cameră de cămin va fi locuită doar de doi studenţi, cu o distanţă de minimum 1 metru între paturi, iar dacă numărul de solicitări de cazare este mare, acestea vor fi ocupate de studenţi din aceeaşi grupă de studiu. În plus, universităţile vor trebui să aibă disponibile, în fiecare cămin studenţesc, spaţii de izolare cu grup sanitar propriu, în care vor fi găzduiţi temporar studenţii suspecţi de SARS-CoV-2. În situaţia în care un student este declarat suspect sau confirmat cu noul coronavirus, studenţii cu care a intrat în contact vor fi carantinaţi în camera de cămin, dacă are grup sanitar propriu, sau în izolator.
Există o serie de obligaţii pe care studenţii trebuie să le respecte, cum ar fi: purtarea măştii de protecţie în spaţiile comune, lipsa covoarelor sau a mochetelor, limitarea deplasărilor în cadrul căminului, evitarea aglomerărilor, păstrarea curăţeniei, dezinfectarea şi aerisirea în mod regulat a camerelor.
Citiți și: Reguli șocante impuse la bloc! Ce restricții îi revoltă pe locatariObligaţiile ce ţin de administrarea căminelor prevăd curăţenia şi dezinfecţia corespunzătoare a tuturor spaţiilor comune şi de cazare, asigurarea de dispensere cu soluţie dezinfectantă pentru mâini, dotarea grupurilor sanitare comune cu săpun lichid, stabilirea unor trasee de intrare, deplasare în interior şi ieşire din cămin, curăţenia zilnică, dezinfecţia, precum şi aerisirea spaţiilor colective şi comune.