SMART KIDS 930X122

locuinta protejata

O NOUĂ LOCUINȚĂ PROTEJATĂ PENTRU VICTIMELE VIOLENȚEI ÎN FAMILIE, ÎN ARGEȘ

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, alături de conducerea DGASPC Argeș, a vizitat locuinţa protejată pentru victimele violenţei domestice deschisă astăzi în județ.

Citiți și: Exclusiv/ Argeș. Accident deosebit de grav, acum! Intervenție de URGENȚĂ!

Locuinţa are o capacitate de 6 locuri și se află într-un imobil care face parte din domeniul public al județului Argeș, dat în administrarea DGASPC Argeș.

Locuința este compusă din 4 camere (3 dormitoare, living, baie și bucătărie). Beneficiarii serviciilor sociale acordate în locuinţa protejată sunt victime ale violenţei domestice.

Citiți și: Video. Noapte agitată în Argeș! Accidente cu cinci victime!

IMAGINI LOCUINȚĂ PROTEJATĂ DGASPC ARGEȘ (1)

Perioada de găzduire este de până la 12 luni, în funcţie de complexitatea cazului.

Prin acest serviciu social li se asigură beneficiarilor, persoane victime ale violenţei domestice, cazare, hrană, consiliere psihologică, consiliere juridică, orientare vocaţională, reabilitare şi reinserţie socio-profesională pentru o viaţă independentă, continuarea/reintegrarea în sistemul de educaţie, furnizarea de măsuri de ocupare, reinserţie/acompaniere socioprofesională, oportunităţi de formare/reconversie profesională în vederea asigurării securităţii personale, a independenței economice şi de a se desprinde din mediul captiv domestic.

Selecția și admiterea într-o locuință protejată se pot realiza numai în situația în care sunt întrunite cumulativ cel puțin una dintre condițiile de risc și cel puțin una dintre condițiile de vulnerabilitate.

1.Condițiile de risc pentru victima violenței domestice sunt următoarele:

a) a fost în mod repetat afectată de fapte de violență domestică ale căror efecte nu au fost eliminate;

b) a beneficiat în ultimii 5 ani de cel puțin o măsură de protecție: ordin de protecție provizoriu sau ordin de protecție;

c) se află sau s-a aflat în ultimii 5 ani în evidențele unuia sau mai multor servicii publice de asistență socială, uneia sau mai multor organizații neguvernamentale și a beneficiat din partea acestora de acordarea unor servicii/măsuri de sprijin;

d) i s-a eliberat în ultimii 5 ani cel puțin un certificat medico-legal și/sau certificat medical care să ateste vătămările provenite din situațiile de violență domestică și, după caz, orice alte documente doveditoare emise de către unitățile sanitare;

e) victima face dovada înregistrării unei cereri de divorț sau a emiterii de către instanțele judecătorești a unei hotărâri definitive într-un proces de divorț sau a unui certificat de divorț.

2.Condițiile de vulnerabilitate pentru victima violenței domestice sunt următoarele:

a) se află în situația de dependență economică față de agresor și nu are venituri proprii sau acestea sunt insuficiente;

b) nu există altenative privind separarea de agresor din punct de vedere al spațiului locativ;

c) primește în mod repetat din partea agresorului insulte și cuvinte jignitoare, brutale, umilitoare și/sau a copiilor săi/din anturajul său sau a rudelor/prietenilor;

d) nu are calitatea de salariat la momentul realizării evaluării;

e) s-a aflat sau se află în concediu de îngrijire a copilului;

f) nu deține un certificat de calificare profesională pentru o anumită ocupație;

g) face parte din categoria de şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri de lungă durată, tineri NEET sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale;

h) nu deține nicio diplomă de studii sau deține documente doveditoare privind absolvirea a cel puțin 4 clase;

f) este o persoană cu dizabilități.

În acest scop, având în vedere specificul locuinței, persoanele interesate să obțină informații suplimentare ori să acceseze aceste servicii pot contacta Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Argeș la numărul de telefon 0248/271131. 

Locuința face parte din proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 – „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, implementat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeș și DGASPC Argeș, având ca obiectiv specific Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice.

Pentru derularea activităţilor la nivelul judeţului Argeş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de partener, are un buget alocat de 1.137.171,60 de lei, din care cofinanţarea este în valoare de 22.743,43 de lei. Sumele necesare acoperirii costurilor pentru renovarea şi dotarea locuinţei protejate cu mobilier, electrocasnice, cazarmament, echipamente IT, produse de igienă, sistem de monitorizare etc. sunt asigurate din bugetul proiectului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3